Hopp til innhold

Petter er usikker - Mads er attraktiv

Petter Solberg og teamet felte tårer for en usikker fremtid. Mads Østberg forhandler med de store.

Petter og Mads

Petter Solberg vet ikke hva han gjør neste sesong. Mads Østberg derimot sitter med gode kort på hånden.

Foto: GIUSEPPE CACACE / OLE ROLFSRUD / AFP / NRK

Norges største rallystjerne, Petter Solberg, har feilet gang på gang i sesongavslutningen og er kontraktsløs etter årets sesong. Mads Østberg kom derimot som ei kule og kjempet om bronsemedalje i VM.

– Jeg føler ikke jeg har gjort mine oppgaver slik jeg skulle. Det er lov å være litt lei seg, da, sier Solberg til NRK.no.

Han har kjørt i Fords fabrikkteam denne sesongen og endte på en skuffende femteplass totalt. Samtidig kjørte landsmannen Mads Østberg for den familiedrevne mossebedriften Adapta og har levert en knallsesong.

– Det har helt klart vært en ekstremt bra sesong, sier Østberg.

LES OGSÅ:

Har tilbud fra andre motorsporter

Mens Solbergs supportere fortsatt har tro på ham, har han selv gått i tenkeboksen.

– Jeg hadde håpet jeg skulle gjort det litt bedre. Jeg har et par tilbud innen andre motorsporter, men hjertet mitt står nærmest rally, sier Spydeberg-føreren som ikke vet hva han skal gjøre neste år.

Ford har trukket seg ut av sporten og kommer ikke lenger til å spytte penger inn i selskapet M-sport, som har driftet Fords biler.

Teamet kommer likevel til å fortsette å kjøre VM, men har ennå ikke signert noen førere for neste sesong. Og mens verdensmesteren fra 2003 depper, så sitter Mads Østberg i en helt annen posisjon.

– Det er ingen tvil om at dette har vært vår beste sesong noen gang. Jeg har mine formeninger om hva som skjer neste sesong, men ingenting er klart. Vi er i forhandlinger og har ikke signert noe enda, sier han.

LES OGSÅ:

Tror på rask avklaring

Både M-sport, Citroën og Mini har vært og er på banen når det gjelder Mads Østberg.

– Det blir en tøff og spennende uke. Jeg regner med at i løpet av forholdsvis kort tid, så kommer noe til å være klart, sier han.

– Vi er attraktive. Vi har gjennomført en bra sesong. Vi har prestert i løp og har prøvd å bevise at vi er verd å ha med i laget, så nå er det de som vil ha oss, sier han fornøyd.

Mads Østberg endte for øvrig på en fjerdeplass i VM totalt.