Petter Solbergs solide comeback

Spydebergekspressen kjørte seg opp fjorten plasser etter fredagens uhell.

Petter Solbergs løp ble ødelagt fredag, da han hadde utrolige fire punkteringer. De to siste gjorde at han måtte bryte en fartsprøve og fikk ti minutters tillegg i tiden.

Lørdag og søndag var han derimot forskånet for de største uhellene og tok igjen fører etter fører. Solberg satt seg et mål om å komme på poengplass - og klarte det med god margin da han endte som nummer seks i Rally Portugal.

– Jeg er veldig skuffet over den første dagen, men jeg har gjort det jeg kunne. Jeg gir aldri opp, sa Solberg til World Rally Radio.

Petter kjørte i mål ti minutter og 17 sekunder etter vinner Sebastien Ogier.

LES OGSÅ:

Østbergs løp ble tidlig ødelagt

Henning Solberg lå lenge an til å bli beste norske fører, men på den nest siste fartsprøven tapte han ett minutt og 40 sekunder til teten. Dermed slapp han lillebror Petter forbi seg i sammendraget og endte på en niendeplass.

Henning har på lik linje med de øvrige norske førerne slitt med både punkteringer og problemer med servostyringen.

– Jeg har hatt masse problemer i helgen. Jeg begynner å lure på om det er medfødt. Er det mulig å kjøpe litt flaks? undret Henning Solberg etter målpasserring.

Mads Østberg

Mads Østberg mistet blant annet et hjul på den første fartsprøven. På den neste røyk han girkassa.

Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / Afp

Verst var det for Mads Østberg. Han mistet et hjul den første dagen og tapte to minutter på den første fartsprøven. Fredag måtte han bryte etter at girkassa røyk etter et par hundre meter på den andre fartsprøven. Dermed måtte Østberg bryte.

LES OGSÅ:

Satset hardt på den siste fartsprøven

Lørdag stilte han til start igjen og fikk kjøre noen fartsprøver. Men så skjedde det igjen: Østberg måtte bryte - denne gang på grunn av problemer med servostyringen.

Søndag var Østberg tilbake igjen, denne dagen var han skånet for de store uhellene og fikk god trening i å sette opp farten.

– Vi har fått forsøkt oss på masse, blant annet har vi pushet hardere. Dette var god trening og jeg føler vi nærmer oss de beste, sa han til radiokanalen.

Totalplasseringen ble derimot ikke all verden.

Anders Grøndal lå lenge godt an i klassen under (PWRC). Men en rulling på den tolvte fartsprøven ødela løpet. Grøndal lå på andreplass da uhellet skjedde.

I følge arrangøren skal bilen ha rullet 40 meter ut av veien, men både Grøndal og kartleser Veronica Engan kom fra det uten skader.

Slik endte Rally Portugal

  1. S. Ogier
  2. S. Loeb +31.8
  3. J. Latvala +3:22.1
  4. M. Hirvonen +6:16.3
  5. M. Wilson +7:48.5
  6. P. Solberg +10:17.4
  7. K. Räikkönen +10:54.1
  8. F. Villagra +11:38.8
  9. H. Solberg +14:16.4

* Mads Østberg kjørte i mål nesten en time etter vinner Sebastien Ogier.