Petter Solberg mister kartleseren

Etter elleve års samarbeid i bilen, skiller rallyfører Petter Solberg (35) og kartleser Phil Mills (46) lag.

Waliseren har sagt opp jobben i Solbergs private rallyteam.

– Dette har vært en av de tøffeste avgjørelsene jeg noensinne har vært nødt til å ta, men jeg føler nå at tiden er inne til å gå videre og ha mer fokus på andre ting i hverdagen, sier waliseren.

Mills gikk fra omkring 4 millioner kroner i årslønn i Subaru til gratisarbeide hos Solberg de siste to årene. Heller ikke Petter Solberg har tatt ut lønn i sin privatsatsing.

Ingen erstatter

Under en måned gjenstår til neste VM-runde i rally på asfalt i Bulgaria, og Petter Solberg har ingen erstatter for Mills klar. Nå må nordmannen ut på kartleserjakt, som neppe blir en enkel jobb.

– Jeg tror det blir vanskelig å finne en ny kartleser som kan leve opp til Phil. Han har faktisk sittet ved min side gjennom nesten hele min karriere. Jeg tror nesten at Phil er den som har betydd mest for meg, og jeg tror vårt partnerskap må være det sterkeste forholdet mellom fører og kartleser gjennom tidene, sier Petter Solberg.

De beste i klassen er bundet til kontrakt med andre førere, og det tar normalt lang tid å samkjøre fører og kartleser samme hvem lillebror Solberg skulle ende opp med i passasjersetet.

Tidligere har Cato Menkerud, Egil Solstad og Fred Gallagher vært kartlesere for spydebergmannen. Mills har tidligere lest noter for Mark Higgins.

152 runder

Solberg og Mills debuterte sammen i Rally Sverige i 1999, da nordmannen fikk kontrakt i Fords fabrikkteam. Duoen forlot Ford til fordel for Subaru midt i neste sesong.

De har kjørt 152 VM-runder i rally og vunnet 13 av dem sammen. I 2003 ble de verdensmestrer. For den bragden fikk Mills plass i det walisiske Hall of Fame.

Hittil i sesongen har Solberg/Mills kjørt inn til to annen- og en tredjeplass. Forrige seier kom for fire år og ni måneder siden. I 2004 var duoen nær ved å forulykke i en stygg ulykke i Tyskland.