Petter henger etter i Jordan

Petter Solberg bommet grovt på en fartsprøve fredag. Lørdag må han hente inn 43 sekunder på teten.

Petter Solberg i Jordan

Han har en god startposisjon - men tidsmessig er det mye å hente for Petter Solberg. Lørdag må han ta igjen 43 sekunder på Sebastien Loeb.

Foto: NADER DAOUD / AP/SCANPIX

Han bremset ned på den sjuende fartsprøven torsdag og fikk med det et glimrende utgangspunkt foran fredagens kjøring.

– Jeg må innrømme at det kanskje ble litt tett, men godt team-arbeid sørget for at vi nå har et godt utgangspunkt videre i rallyet. Det er ingen fordel å ligge først på veien, sier Petter Solberg i en pressemelding.

Video: - Jeg er fortsatt i god posisjon

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video PETTER-SYNK-020410-WS_MXF_Innboks.MP4

Petter finner ikke rytmen

Men på fartsprøven som er kalt «Jordan River» fikk Solberg problemer. Han klarte ikke å holde følge med de øvrige førerne i teten.

– Jeg vet ikke hva som skjer. Jeg finner ikke rytmen på den fartsprøven, sier han til WRC-radioen.

På den siste dagen skal Solberg starte som nummer fire - en pallplass er innen rekkevidde, men da må mr. Hollywood få maksimal uttelling.

Video: - Jeg bremset av taktiske grunner

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video SOLBERG-JORDAN-010410-SP1900_MXF_Innboks.MP4

Fikk tidsstraff

Sebastien Loeb leder løpet etter etter tretten fartsprøver, foran Sebastien Ogier Jari-Matti Latvala og Petter Solberg.

Solberg og Latvala ble for øvrig ilagt ti sekunders tidsstraff for å ha kommet for sent til start på en av fartsprøvene torsdag.

– Det var tett trafikk, så vi rakk det ikke. Men det var på nippet, sier Petter Solberg som ligger bak ledende Jari-Matti Latvala.

Stillingen etter SS13

  1. Loeb
  2. Ogier + 24,6
  3. Latvala + 27,7
  4. P. Solberg + 43,2
  5. Sordo + 48,8

Se hele resultatlista her

Video: Petter er populær i Midtøsten

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video PETTER-POP-020410-WS_MXF_Innboks.MP4

Skal kjøre taktisk

Under Rally Mexico slo Petter Solberg til fra start og ledet løpet etter første dag. Det hadde han ingen planer om å gjenta i Jordan. Derfor tok han også lett på tidsstraffen.

– Det er mer løs grus enn vi forventet. Nå følger vi bare linjene som de andre har kjørt opp. Jeg vil ikke starte først i morgen, sier Petter Solberg.

Han tok for øvrig en sterk andreplass i Mexico.

Petter vant den fjerde og sjette fartsprøven, og lå bare få sekunder etter Latvala foran den siste prøven. Der ble han nummer 9, og falt ti fjerdeplass sammenlagt. Det gjorde han med vilje, sier han selv til NRK.

- Taktikk. Dette er perfekt, jeg ligger bare sju tideler bak Sebastien Loeb, sa en fornøyd Petter Solberg.

Artikkelen fortsetter under bildet

Petter Solberg

Petter Solberg fikk ti sekunder i tidsstraff etter å ha kommet for sent til start. Likevel tar han tidsstraffen med et smil - han vil ikke lede etter første dag.

Foto: Ronaldo Schemidt / Scanpix/AFP

Henning har falt kraftig

Henning Solberg, som ofte bruker første dag av rallyet til å tilpasse bilen, så ut til å ha funnet riktig oppsett fra starten av denne gang. Men etter tre kjørte fartsprøver var han likevel hektet av tetstriden.

Henning kjørte for øvrig to sekunder raskere enn Sebastien Loeb på den første farstprøven. På den andre fartsprøven fikk Loeb opp tempoet og kjørte fra Henning Solberg. Etter det har henning falt kraftig på listene. Nå ligger han på en over ti minutter bak Loeb.

Måtte skifte dekk på fartsprøven

– Jeg punkterte på en fartsprøve og måtte skifte dekk. Det tapte jeg veldig mye tid på, sier han til WRC-radioen.

Til tross for en dårlig plassering, tror Henning han kan klatre opp til poengplass igjen.

– Alt kan skje her, så jeg får bare gi jernet.

LES OGSÅ:

Eyvind Brynildsen snurret to ganger

Føreren fra Svinndal i Østfold uttalte før løpet at han skulle ta det rolig på den første dagen, for å unngå uhell. Men på den første fartsprøven snurret Brynildsen to ganger og han tapte masse tid. På den sjette fartsetappen fikk han problemer med radiatoren og kom seg aldri til start til SS7.

Brynildsen har kommet seg tilbake i løpet og ligger på en fjerdeplass i klassen - over elleve minutter bak ledende Xavier Pons

– Vi må legge ned tempoet litt i starten. Det er egentlig ikke noen god forklaring på at vi har hatt uhell på andre etappe i begge VM-løpene i år, men det ødelegger mye når man får en slik start. Nå skal vi åpne i høyt tempo og øke etter hvert, og ikke i et kjempehøyt tempo, sa han før løpet.