Hopp til innhold

Petter (22) påkjørt og drept på sykkeltur

I oktober 2014 ble syklisten Petter Omsland Nikolaisen påkjørt og drept da han var ute på treningstur med kompiser. I dag starter rettssaken mot sjåføren, som fortsatt ikke husker hva som skjedde på ulykkesdagen.

Petter Omsland Nikolaisen
Foto: Privat

– Han har hatt det vanskelig etter ulykken og gruer seg til rettssaken, sier advokat Oscar Ihlebæk, som forsvarer den 43 år gamle sjåføren.

22 år gamle Petter Omsland Nikolaisen ble påkjørt og drept på fylkesvei 176 ved Gardermoen, da han 11. oktober 2014 var ute og syklet sammen med fire kamerater.

– Det kom en bil ut av det blå mot oss og den gjorde en brå forbikjøring. Jeg syklet først, og rakk å kaste meg til siden. Petter traff bilen front i front og døde momentant, fortalte Knut Sande til NRK etter ulykken.

Sande var en god venn Petter Omsland Nikolaisen, og var til stedet da Petter ble påkjørt og drept 22 år gammel.

Erkjenner ikke straffskyld

Onsdag starter altså rettssaken mot en 43 år gammel mann som er tiltalt for bildrapet. Han er også tiltalt for å ha forlatt ulykkesstedet uten å hjelpe de skadde.

Blodprøve tatt om lag halvannen time etter ulykken viste at tiltalte hadde 2,08 i promille.

Ifølge tiltalen kjørte 43-åringen i beruset tilstand, krysset dobbel sperrelinje og kom over i motgående kjørefelt. Der kjørte han rett mot et felt med syklister og traff to av dem.

22 år gamle Petter Omsland Nikolaisen døde av skadene han fikk ved påkjørselen, mens den andre skadde brakk skulderen og fikk et dypt kutt i venstre bein.

Forsvarer Oscar Ihlebæk forteller at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

– Bakgrunnen for det er ikke tvil om at han er gjerningsmannen eller den som har forvoldt syklistens død, men rett og slett fordi han ikke har noen hukommelse fra selve hendelsesforløpet. Man kan ikke erkjenne noe man ikke husker.

Krever erstatning

22-åringens foreldre har hatt det tøft etter ulykken. Advokat Christian Lundin er bistandsadvokat for familien.

– Foreldrene skal være tilstede i rettssalen. De ønsker å følge tiltales forklaring i håp om å få en forklaring på hva som skjedde den dagen, sier Lundin til NRK.

Han varsler at han kommer til å kreve oppreisning og erstatning for det økonomiske tapet foreldrene har hatt etter ulykken.

Det er satt av tre dager til rettssaken i Øvre Romerike tingrett.

Sykkel-minnemarkering

PÅKJØRT OG DREPT: Petter Omsland Nikolaisen ble påkjørt og drept 22 år gammel.

Foto: Trond Stenersen / NRK