Penger til rasteplass-tårn

Gigantisk tårn langs E6 skal lokke turister til Østfold. Fylkeskommunen støtter prosjektet med fire millioner kroner.

Anleggstrafikk E6 i Østfold
Foto: Rainer Prang / NRK

Fylkesutvalget bevilget onsdag ettermiddag fire millioner kroner til rasteplassprosjektet langs E6 ved Solberg i Østfold.

- Godt fornøyd

Rasteplassprosjektet består blant annet av et gigantisk tårn på over 25 meter, og er et samarbeidsprosjekt mellom Østfold Fylkeskommune, Statens Vegvesen, Fredrikstad kommune og Sarpsborg kommune.

Totalt har en kostnadsramme på over 20 millioner kroner. Antikvar Rolv Atle Bråten er en av personene bak prosjektet. Han er godt fornøyd med politikernes vedtak.

- Det er naturligvis veldig positivt for oss som har jobbet med dette, sier Bråten.

Tårnet skal lokke turister

Det gigantiske tårnet skal lokke billister på vei gjennom Østfold til en liten pause på ferden. Her skal de få en liten smakebit av hva Østfold har å tilby av severdigheter.

- Dette skal jo være en appetittvekker og gi en slik oversikt at folk får lyst til å reise ut til de virkelige feltene, forklarer antikvar Bråten.

Fylkesordfører Arne Øren tror prosjektet nå er et skritt nærmere en realitet.

- Nå er jeg ganske sikker på at den første fasen blir realisert. Både Statens Vegvesen og kommunene er nok innstilte på det. Så er det jo et spørsmål om omfølgingen videre, sier fylkesordfører Arne Øren.