Pendlerne krever 200 milliarder

Pendlerforeningen i Follo og Østfold krever garanterte midler til opprustning av norsk infrastruktur.

Willy Frantzen, leder i Pendlerforeningen i Østfold

Willy Frantzen og Pendlerforeningen i Follo og Østfold krever 200 milliarder kroner i garanterte midler, slik at jernbaneverket kan ruste opp jernbanen i Norge.

Foto: Tomas Berger / NRK

– Dette skal sørge for at blant annet Jernbaneverket kan ruste opp tognettet i Norge fort nok. Tiltakene vi har sett så langt holder ikke mål, sier leder Willy Frantzen i Pendlerforeningen i Follo og Østfold.

Men noen garantier om et så stort fond, får de ikke fra samferdselsministeren.

– Jeg kan ikke møte dem med 200 milliarder i fond, men det jeg kan møte dem med er en ambisiøs nasjonal transportplan. Willy Frantzen skal få oppleve at det skjer viktige ting både på vei og bane, sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

LES OGSÅ:

Togkaos kostet samfunnet 190 millioner kroner

– Pengene skal øremerkes til utvikling av det norske samfunnet på en slik måte at jernbaneverket kan gjøre sin jobb forutsigelig. Vi har ikke sett noen tidsplaner som holder mål, vi har ikke sett noe penger som holder mål. Og så sier man da at man gjør så godt man kan, tordner Frantzen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Passasjerer står i kø på Oslo-S under togkaos

Passasjerer har måtte belage seg på mye kø på Oslo S. Togkaoset har ført til mye frustrasjon.

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

I dag la Aftenposten fram en BI-rapport, som viste at vinterens togkrise har kostet samfunnet 190 millioner kroner.

– Det kan ikke forsvares. Det må bli bedre. Disse 190 millionene er nok bare én bit - det er nok flere som har tapt penger på kaoset. Det som er dillemmaet er at det ikke finnes noen kjappe løsninger, men vi skal få på plass det vi har lovet ferdig i 2010, sier Kleppa.

LES OGSÅ:

– Jobben må starte øyeblikkelig

Samferdselstalsmann på fylkeskommunen i Østfold, Senterpartiets Per-Inge Bjerknes, sier regjeringen må løse problemene nå.

– Ingen regjering fra de siste ti årene kan være fornøyd med det de har fått til på jernbanen. Det må skje noe allerede i år - vi vet at deler av dette vil ta tid, men jobben må starte øyeblikkelig, sier han.

SE VIDEO: - Frustrerte passasjerer på Oslo S etter togkaos

Video TOGPASSASJERER-290310-WW_MXF_Innboks.MP4