Pedofilifrikjent tilbake i retten

 33-åring tiltalt for på nytt å ha trakassert en 10 år gammel Oslo-gutt og hans familie.

Pedofilisiktet trakasserer offeret
Foto: Anne Linn Ensby / NRK

En 33 år gammel mann møter tirsdag i Oslo tingrett, tiltalt for å på nytt ha trakassert en ti år gammel gutt og hans famillie.

 

Den pedofilifrikjente mannen

Den pedofilifrikjente mannen.

Foto: Politiet

- Hang opp nye sjikane-lapper

Bare måneder etter at han ble frikjent for seksuelt overgrep mot gutten i Furuset svømmehall, skal mannen ha hengt opp nye sjikanerende plakater i familiens nabolag.

33-åringen er også tiltalt for trusler og en rekke identitetstyverier. 

Les mer om tiltalen her: Trakassering og id-tyveri

Navnga barnet

Da mannen i fjor ble tatt for å sjikanere familien, hang han opp lapper der han navnga overgrepsofferet. Han beskyldte barnet for å lyve om overgrepet i nabolaget der barnet bor. Mannen skrev da blant annet:

"Advarsel!! Familien nedenfor har nå hengt meg ut som pedofil (...) Jobber nå med å få disse ungene på institusjon. Disse ungene kan bli farlige for samfunnet når de blir eldre og enda mer utspekulerte."

- Erkjenner straffskyld på noen punkter

Tiltaltes forsvarer forteller til NRK Østlandssendingen at klienten har forklart seg om forholdene i tiltalen, og at han kommer til å forklare seg i retten i dag.

- Min klient erkjenner skyld på noen av tiltalepunktene. Noe av tiltalen er fra 2007, men det meste er fra 2005-2006, og det er i vesentlighet i de eldre forholdene han erkjenner skyld, sier forsvareren.

33-åringen har jobbet ved rundt 15 skoler i vårt distrikt og er svartelistet av et stort antall idrettslag på Østlandet. Mannen risikerer nå mellom 5 og 10 år i fengsel.