Hopp til innhold

Ber om 15 års forvaring for baby-overgripere

Påtalemyndigheten la ned krav om forvaring i 15 år mot de to utpekte hovedmennene etter flere overgrep mot to spedbarn i Drammen da ankesaken ble avsluttet i lagmannsretten torsdag.

Overgrepssak Drammen Tingrett

Aktor ber om femten års forvaring for to av de fem personene som ble dømt i babyovergrepssaken i Drammen, etter at ankesaken er over i Borgarting lagmannsrett.

Foto: Ester Maria Bjørneboe / Tegning

Borgarting lagmannsrett avsluttet torsdag en flere uker lang ankebehandling om straffene for to av de opprinnelig fem tiltalte i den oppsiktsvekkende overgrepssaken.

Den ene, en 29 år gammel mann, har avvist alle beskyldninger om overgrep og nektet skyld, men ble kjent skyldig på alle punkter i lagmannsretten. Påtalemyndigheten anket Drammen tingretts dom på 11 års forvaring for 33-åringen.

Kristin Røhne

Ifølge statsadvokat Kristin Røhne finnes det ingen lignende saker i nyere norske rettshistorie.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Statsadvokat Kristin Røhne la torsdag ned påstand om 15 år forvaring, med en minstetid på ti år, for begge mennene.

– Aktors påstand er veldig preget av følelser. Det er ingen tvil om at dette er stygg sak når det gjelder spedbarn, men begrunnelsen for den strenge straffen er ikke godt begrunnet rent juridisk, sier 33-åringens forsvarer, advokat Gunhild Lærum, til NTB.

– Jeg er sterkt uenig i påstanden fra Lærum, men innrømmer at denne saken er utfordrende med tanke på straffeutmålingen. Men det er fordi vi ikke har mange andre saker i Norge med overgrep mot så små barn, sier Røhne til NTB.

Dom i saken er ventet om fire uker.