Hopp til innhold

Pallplassen glapp for Petter

Petter Solberg kjørte inn til en fjerdeplass i Rally Wales. Henning Solberg og Mads Østberg måtte bryte.

Petter Solberg i Rally Wales
Foto: CARL DE SOUZA / AFP

Petter Solberg holdt stø kurs mot fjerdeplassen gjennom alle dagens fartsprøver og endte tilslutt 1,59 minutter bak vinneren Sebastien Loeb.

Finnen Jari-Matti Latvala lå lenge i tet, men måtte tilslutt gi opp kampen mot franskmannen.

Daniel Sordo tok tredjeplassen, 1,26 minutter bak Loeb.

Henning Solberg lå på sjetteplass i sammendraget før den 18. fartsprøven, men et ødelagt bakhjul tvang nordmannen til å bryte.

Skuffet Østberg

Mads Østberg var i ferd med å gjøre sitt beste VM-løp, men tekniske problemer satte en stopper for ham under lørdagens fartsprøver.

LES: Østberg kjemper i toppen

Teamsjef Morten Østberg legger ikke skjul på at alle problemene i helga føles bittert.

- For første gang skulle vi kjøre for å få et bra resultat i VM. Gutta var på vei til å gjennomføre alt etter planen, og så skjer dette. Jeg synes vi har lov til å være skuffet, skriver han i en pressemelding.

Ut av veien

Teamsjefen forteller at det var motoren som tilslutt sa stopp.

- De merket problemer med fremdriften på bilen tidligere på prøven, så noe var opplagt galt. Gassen kuttet, selv om pedalen var trampet i bunn. På vei inn i en full høyre, som nyper tverr med en skrent, kutter motoren. Bilen drifter rett ut av veien, forteller.

Etter gårsdagens fartsprøver ga Petter Solberg uttrykk for at han slet på det isete føret.

- Veiene er isete og det er der jeg taper tid. De andre stedene kjører jeg like fort eller fortere enn de andre, sa Solberg til swrt.com.
For Sebastien Loeb er rallyet i Wales bare en gjennomkjøring før han kan motta VM-trofeet etter helgens avsluttende runde.