Drapssiktede pågrepet på motorveien ved Krakow

Mannen som er siktet for drapet på Kolbotn ble pågrepet på motorveien i nærheten av Krakow i Polen i morgentimene mandag.

Kolbotn-drapet

Kvinnen ble funnet drept på Trollåsen i Oppegård lørdag.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Barnet er tatt hånd om og er i god behold.

– Han ble pågrepet i Polen i morgentimene. Vi har arbeidet via Interpol og har samarbeidet med polske myndigheter, sier fungerende politimester i Follo politidistrikt, Ida Melbo Øystese.

En 32 år gammel kvinne ble lørdag ettermiddag funnet drept i en rekkehusleilighet på Kolbotn i Akershus . Kvinnen ble funnet med flere stikkskader på kroppen.

Tatt på motorveien

Politiet er sparsomme med opplysninger både om selve drapet og om pågripelsen.

– Han ble pågrepet av polsk politi på en motorvei i nærheten av Krakow i Polen. Meldingen om pågripelsen kom ved 03.30-tiden i natt, sier politiadvokat Lars Lanes Østbye.

Politiet vil ikke fortelle hvordan de kom på sporet av mannen.

Les alt om Kolbotn-drapet!

Video Drap Kolbotn

Jobber med å få dem til Norge

Ida Melbo Øystese/Lars Østby

Ida Melbo Øystese

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

– Vi vil ikke si så mye om detaljene rundt pågripelsen. Det viktigste for oss er at både siktede og barnet er i god behold. Vi starter nå arbeidet med å få de to til Norge, sier Øystese.

Naboer skal ha hørt et skrik fra leiligheten i 1-tiden natt til lørdag. Samboerparets bil forsvant fra stedet kort tid etter. Den 36 år gamle mannen er ikke en kjenning av politiet.

Uklart hendelsesforløp

Etter det NRK kjenner til skal drapet ha skjedd natt til lørdag, og kvinnen ble funnet i leiligheten av familiemedlemmer først tidlig på ettermiddagen.

– Krimtekniske undersøkelser ble avsluttet i går. De nærmeste dagene vil vi gå gjennom funnene og jobbe med å få kartlagt hendelsesforløpet, sier Øystese.

Politiet i Follo vil kalle inn til pressekonferanse senere i dag.

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus. Du kan også følge NRK Østlandssendingen på Twitter .

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.