Hopp til innhold

Pågrepet etter fire apotek-ran med «bombe-belte»

En mann har de siste to ukene truet til seg reseptbelagte medisiner med bombelignende-gjenstand fra fire apotek i Oslo, Asker og Bærum. Tirsdag ble en mann i 20-årene pågrepet av politiet.

Apotek 1 Frogner

FJERDE RAN: 25. oktober slo raneren til mot Apotek 1 på Frogner og truet til seg flere typer medisin blant annet et stoff som likner på heroin.

Foto: Roy Kenneth S Jacobsen / NRK

En politipatrulje var ute på en annen straffesak da de gjenkjente mannen tirsdag.

– Vi hadde en våken patrulje som gjenkjente mannen ut fra beskrivelse vi har gitt til de som jobber ute. Han er nå siktet for alle de fire ranene, sier Tor Erik Hoøen som er leder for innsatsgruppen mot ran i Oslo politidistrikt.

Truet til seg heroinliknende tabletter

I løpet av de siste 14 dagene har en mann slått til mot fire apotek i Oslo, Asker og Bærum. Med et belte som så ut som en bombe truet han til seg reseptbelagte medisiner.

– Vi har ingen holdepunkter for at det har vært en ekte bombe, men det vil den videre etterforskninga vise, sier Hoøen.

Fra ranet på Frogner 25. oktober fikk han med seg medisinene Ritalin, en medisin mot AD/HD og narkolepsi og Oxycontin, som har en kraftig smertestillende effekt. I USA har medikamentet fått tilnavnet «hillbilly-heroin», fordi det rent kjemisk ligner på heroin.

Artikkelen fortsetter under bildet

Apotek 1 Vinderen

FØRSTE RAN: 11.10 slo raneren til første gang. Deretter slo han til mot Apotek 1 Holmen 18.10 og Apotek 1 Sandvika 21.10. Det siste ranet skjedde på Frogner 25.10.

Foto: Roy Kenneth S Jacobsen / NRK

Ikke kjent fra tidligere

Mannen, som er i midten av 20-årene, er norsk statsborger og ikke kjent for politiet fra tidligere verken for ran eller annen type alvorlig kriminalitet. Han sitter nå i avhør hos ransgruppa i Oslo.

Ingen ble skadet under ranene som skjedde på Apotek 1 i Odins gate på Frogner og på Vinderen i Oslo, på Sandvika storsenter i Bærum og Holmen i Asker.

– Det har vært vanskelig for dem som ble utsatt for dette. De har hatt utfordringer etter ranene, sier Hoøen.