Hopp til innhold

Pågrep etterlyst voldsmann på bussen

Etter en uke på rømmen ble den voldsdømte mannen pågrepet på bussen mellom Sarpsborg og Fredrikstad. Politiet anser mannen som ustabil og en fare for andre personer.

Pågrepet på Årum

Sarpingen i 30-årene var på permisjon fra soning av en grov narkotika- og voldssak, og skulle ha returnert til Halden fengsel 2. august.

Da han ikke meldte seg valgte politiet å etterlyse mannen nasjonalt, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

– Vi har brukt store ressurser på å lete etter vedkommende. Dette er en mann som vi kjenner godt og som tidligere er domfelt for flere grove voldsforbrytelser, og er en person vi anser for å være ustabil og kan være en fare for andre personer, sier krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg til avisen.

Slo med golfkølle

I helgen skal politiet ha intensivert jakten på mannen etter at han lørdag oppsøkte en person på Hafslundsøy og slo vedkommende med en golfkølle slik at fornærmede ble påført brudd i skulderen.

Mandag ettermiddag fikk politiet et tips om at voldsmannen befant seg på en buss mellom Sarpsborg og Fredrikstad, skriver sa.no.

Politiet rykket ut og pågrep ham ved Årumkrysset like ved E6. Mannen er nå siktet for grov vold og grov narkotikaforbrytelse, etter at politiet fant større mengder narkotika på ham under pågripelsen.

Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad ønsker politiet å fremstille mannen for varetektsfengsling onsdag.

Det har ikke lykkes NRK å komme i kontakt med hverken krimsjef Kai Andersen eller politiførstebetjent Terje Bøe i Sarpsborg-politiet mandag ettermiddag.