Hopp til innhold

Pågrep biltyver alene

To biltyver ble tatt av en polititjenestemann som patruljerte alene. Les mer om Oslo-politiets bedrifter det siste døgnet.

Politibil under utrykning. Illustrasjonsfoto.
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

En polititjenestemann som var alene på patruljerte pågrep to personer etter et biltyveri ca. klokka 03.30 i Grenseveien på Manglerud.

En mann (30) og en kvinne (21) hadde stjålet en personbil etter å ha brutt opp dørlåsen på kjøretøyet.

Biltyvene ble brakt til arresten av tjenestemannen, som klarte å pågripe de to etter å ha fulgt etter bilen et stykke fra Økernveien.

Fant narkotika i et blomsterbed

Grünerløkka: Litt over kl. 17.30 ringte en person til politiet og fortalte at vedkommende hadde funnet en pose med narkotika i et blomsterbed i en nærmere angitt adresse på Grünerløkka.

Hun ville at politiet skulle komme å fjerne posen og en enhet fra Grønland politistasjon rykket ut.

Eieren fant stjålet sykkel

Oslo sentrum: Litt over kl. 21.00 ringte en kvinne til politiet og fortalte at hun hadde funnet igjen sin stålne sykkel låst fast i Universitetsgata.

Kvinnen, som var født i 1976, ble oppfattet som troverdig og politiet reiste til stedet og klippet låsen slik at kvinnen kunne få tilbake sykkelen.

Kvinne slått ned på Bjølsen

Bjølsen: Fra en adresse på Bjølsen ble det rundt midtnattstider ringt inn en melding om at en kvinne var slått ned på Bjølsen.

Politiet kom til stedet og fant en kvinne med et kutt i hodet og smerter i brystkassa.

Hun ble kjørt til Legevakten. Politiet har en mann mistenk i saken som rubriseres som legemsfornærmelse.

Frastjålet mobiltelefon

Oslo sentrum: Fra Oslo sentrum ble det kl. 02.34 meldt om at en mann født i 1986 var frastjålet sin mobiltelefon. Politiet sjekket rundt dette, men fant ingen gjerningsmann.

Fornærmede ble kjørt til Sentrum politistasjon for å inngi en anmeldelse på forholdet.

Veltet statue

Egertorget: Fra Egertorget ble det kl. 04.23 meldt om at en Fairtradestatue var veltet. Denne ble avduket den 9. mars og skal stå til 18. mars.

Eierne av statuen vil bli varslet i løpet av dagen slik at den kan komme opp å stå. Forholdet er å betrakte som skadeverk, og ingen er mistenkt i saken.

Innbrudd i bedrift

Ensjøveien: Fra Ensjøveien kom det en melding kl. 05.46 om at det hadde vært innbrudd i en bedrift. Gjerningsmennene hadde brutt opp kassaapparatet og det var blodspor på stedet.

Politiet vil i løpet av dagen undersøke forholdet nærmere samtidig som eieren vil bli bedt om å melde forholdet til politiet som innbrudd.