På vei for å hente barnebarnet

Moren til kvinnen som ble drept på Kolbotn sist helg, er nå på vei til Polen for å hente sitt ett år gamle barnebarn. Hva som så skjer med gutten er uklart.

Camilla Samira Olsen ble funnet drept på Kolbotn
Foto: Lien, Kyrre/Scanpix/Privat

Barnets far er siktet for å ha drept kvinnen, og natt til i går ble han pågrepet i Polen . Han hadde da med seg parets sønn i bilen.

Les også: Jobber med å få siktede og barnet til Norge | Slik fulgte politiet den drapssiktedes ferd gjennom Europa

32 år gamle Camilla Samira Olsen ble lørdag ettermiddag funnet drept i sitt eget hjem på Trollåsen.

Den lille guttens mormor er nå på vei til Polen for å hente hjem barnebarnet.

– Belastende bilflukt

– Hun er på vei ned for å hente barnebarnet hjem sammen med representanter for barnevernet og politiet. Han har vært gjennom en bilflukt som antakeligvis har vært belastende for ham i hans alder, men vi vet at han rent fysisk er i god form, sier familiens bistandsadvokat, Mette Larsen.

Men å få gutten hjem til Norge kan ta tid.

– Det tar tid å få polske myndigheter til å godta å gi fra seg et barn som de har i sin varetekt. Men vi håper han kommer hjem så fort som mulig, av hensyn til gutten.

Barnet har delt statsborgerskap

Politiet har nå fått avklart en del detaljer rundt mannen og barnets tilhørighet.

– Etter det vi nå kjenner til har mannen rent fransk statsborgerskap. Barnet har etter det vi kjenner til dobbelt statsborgerskap, både fransk og norsk, sier politiadvokat i Follo politidistrikt, Lars Lanes Østbye.

– Kan dette skape komplikasjoner med utleveringen av dem?

– Så vidt vi vet vil ikke dette skape problemer for utlevering av gutten. Vi jobber fortløpende med det som må på plass og hvilke dokumenter polske myndigheter behøver. Forhåpentligvis vil ikke det franske statsborgerskapet skape problemer for utlevering av siktede, sier Østbye.

Video Drap Kolbotn

Ikke enige om hva som skjer med gutten

Hva som skjer med gutten etter at de kommer hjem er uklart.

– Vi må få ham hjem og finne ut hvordan han har det. Så må man finne ut hva som skjer med ham videre. Hun har ikke blitt enig med barnevern og øvrig familie om hva som skal skje, sier Larsen.

Guttens mormor er også i kontakt med siktedes familie. De to familiene har ifølge advokaten god dialog.

På sykehus i Polen

Inntil videre befinner barnet seg på et sykehus i den sør-polske byen Nowy Targ. Politiet i Polen opplyser at ettåringen har det fint.

– Han er i veldig god form, og befinner seg bare på sykehuset inntil påtalemyndigheten her i Polen har funnet ut hva som skal skje videre med ham. Nå bor barnet på et enkeltrom, og noen medisinstudenter leker med ham, opplyser politiet i Krakow til NRK, og understreker at det ikke er noe medisinsk galt med barnet.

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus. Du kan også følge NRK Østlandssendingen på Twitter .

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.