Overlevde knivangrepet - avhørt i sykesengen

Den 35 år gamle mannen som overlevde knivangrepet på Etterstad i Oslo er avhørt av politiet.

Drap på Etterstad

TO PERSONER KNIVSTUKKET: En enslig bukett med hvite roser ligger utenfor inngangsdøra i blokka på Etterstad i Oslo der to personer ble knivstukket, og en av dem døde natt til søndag.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

35-åringens tilstand betegnes som alvorlig men stabil. Avhøret av ham skjedde på Ullevål sykehus der han nå får behandling for skadene han ble påført.

– Vi har gjort et kort avhør av den skadde, men på grunn av hans helsetilstand ble det ikke noe langt avhør, sier leder Egil Kulseth av voldsavsnittet i Oslo-politiet til NRK.

Han ønsker ikke å gå inn i detaljer fra avhøret.

Hadde på seg kvinneklær

Det var lørdag at to menn funnet alvorlig skadd i oppgangen til boligen sin på Etterstad i Oslo. Den ene, en mann på 40 år, døde senere på sykehus.

Etter det NRK får opplyst skal den skadde 35-åringen ha forklart at han og den drepte 40-åringen ble angrepet umiddelbart etter at de kom ut av heisen i boligblokken på Etterstad.

Ifølge 35-åringen skal den siktede italieneren ha ventet på dem utenfor heisen og gått til angrep med et stikkvåpen.

Drapsmannen skal ha vært kledd i kvinneklær da angrepet fant sted: en lys, langhåret parykk og en leopardmønstret jakke. Klærne ble senere funnet i terrenget ved Alnaelva.

– Den siktede sitter nå i avhør, og jeg ønsker derfor ikke å kommentere hva den overlevende har forklart, sier Kulseth.

Gjerningsmannens forkledning etter drapet på Etterstad

SKAL HA HATT PÅ SEG KVINNEKLÆR: Drapsmannen skal ha vært kledd i kvinneklær da angrepet fant sted. lærne ble senere funnet i terrenget ved Alnaelva.

Foto: Politiet / NRK

Relasjon mellom siktede og offer

Egil Kulseth

35-ÅRING AVHØRT: Egil Kulseth i Oslo-politiet sier de har avhørt den 35 år gamle mannen som overlevde knivangrepet på Etterstad.

Foto: NRK

Han vil heller ikke svare på om politiet har funnet drapsvåpenet. Men han bekrefter at politiet nå undersøker den siktede 47-åringens forhistorie.

– Vi er kjent med påstander om at han skal ha vært i kontakt med britisk politi i forbindelse med en knivepisode, vi jobber nå for å få dette bekreftet eller avkreftet, sier han.

Etter det NRK kjenner til mener politiet at knivangrepet var personlig motivert. Den siktede 47-åringen hadde ifølge en rekke kilder en relasjon til den skadde 35-åringen.

Politiet fryktet søndag ettermiddag at gjerningsmannen kunne ha forlatt landet. Men sent søndag kveld ble 47-åringen pågrepet uten dramatikk i Oslo sentrum, etter at politiet hadde etterlyst ham både nasjonalt og internasjonalt. Tips fra publikum førte dem til et sted i sentrum av Oslo, hvor siktede ble pågrepet.

47-åringen blir tidligst fremstilt for varetektsfengsling tirsdag.