Hopp til innhold

Beskrev ufødt baby som «leketøy»

DRAMMEN (NRK): Den overgrepstiltalte Drammens-mannen sendte melding til en medtiltalt og fortalte at hans gravide kjæreste «hadde et nytt leketøy på gang».

Aktoratet i overgrepssaken

RETTSSAK: Aktor Kristin Røhne og Alvar Krafft Randa i Drammen tingrett.

Foto: Benedikte Fjelly / NRK

Det kom frem da mannen fortsatte sin forklaring i Drammen tingrett onsdag. Hans ekskjæreste, som også er tiltalt for overgrep mot sin egen to måneder gamle datter, brøt sammen under 32-åringens forklaring.

Mannen fortalte at han skrøt av at kjærestens hans var gravid, og at de snart ville få et nytt «leketøy». Tidligere har retten fått vite at 32-åringen skal ha diskutert overgrep på det ufødte barnet sammen med 28-åringen fra Oslo.

Rettssal 4

Rettssaken foregår i sal 4 i Drammen tingrett.

Foto: Benedikte Fjelly / NRK

Drammens-mannen sa også at han ble påvirket til å gjennomføre overgrep mot spedbarn av de to andre mannlige tiltalte i saken. De skal ha utvekslet bilder og fantasier om overgrep. Flere av disse fantasiene skal ha dreid seg om overgrep mot spedbarn.

– Han tok meg med storm

Da mannen var ferdig med å forklare seg, var det klart for Kongsberg-kvinnens forklaring. Hun har vært sterkt preget hele tiden, og det har vært usikkert om hun ville klare å forklare seg. Men i vitneboksen har hun klart å være langt roligere enn under ekskjærestens forklaring.

Kroepelien og Bergøy Pedersen

Julie Kroepelien og Øyvind Bergøy Pedersen er Kongsberg-kvinnens forsvarere.

Foto: Benedikte Fjelly / NRK

Etter å ha fortalt om en vanskelig barndom, kom hun til sommeren 2012 da hun traff den 32 år gamle Drammens-mannen. Da var hun allerede gravid.

– Han tok meg med storm, og jeg syntes han var så sjarmerende. Jeg tenkte at nå hadde jeg skutt gullfuglen, fortalte Kongsberg-kvinnen.

Vitneboks

23-åringen fra Kongsberg forklarte seg onsdag i retten.

Foto: Benedikte Fjelly / NRK

– Fordi jeg ikke visste hvem faren til barnet var, snakket han om å adoptere henne. Jeg tenkte at vi kom til å bli en lykkelig familie. Jeg ville gi henne mye mer enn jeg hadde fått selv, fortalte hun.

– Oi, der var det smått og godt!

Utover i forholdet kom det fram at Drammens-mannen likte yngre jenter. Kvinnen sa at han likte jenter på 10–12 år.

– Da vi var ute og gikk, og det kom unge jenter forbi, kunne han si «Oi, der var det smått og godt!». Jeg husker jeg sa at han ikke fikk lov til å røre NN (babyen hennes), fortalte hun i retten.

Senere fant hun overgrepsmateriale på mannens harddisk og sa til seg selv at hun måtte lukke øynene.

Kvinnen fortsetter sin forklaring torsdag. Da skal det trolig handle om de konkrete overgrepene mot babyen.

Tiltalt kvinne 23
Foto: Marco Vaglieri / NRK
Titltat mann 32
Foto: Marco Vaglieri / NRK
Tiltalt mann 28
Foto: Marco Vaglieri / NRK
Tiltalt mann 34
Foto: Marco Vaglieri / NRK
Tiltalt kvinne 43
Foto: Marco Vaglieri / NRK