Bistandsadvokat: – Lettet over pågripelse

Bistandsadvokaten for et av ofrene fra overgrepssaken på Romsås forteller at klienten er glad for at DNA-registeret fungerer.

Lekeplass i skogen ved Tiurleiken skole

LEKEPLASS: Jentene var seks og sju år da overgrepene skal ha funnet sted om ettermiddagen 20. juni i et skogholt ved Tiurleiken barnehage på Romsås i Oslo. Jentene skal ha lekt på denne lekeplassen på Romsås.

Foto: Øivind Enggrav / NRK

Tidligere denne uka ble en 41 år gammel mann pågrepet for voldtekt mot to jenter på seks og syv år. Overgrepene skjedde 20. juni 2000.

Jørn Hergot som er bistandsadvokat for en av jentene, forteller at klienten hans ikke trodde at saken kom til å bli å oppklart.

Jørn Hergot

Jørn Hergot er bistandsadvokat for en av jentene.

Foto: Advokatfirmaet Bakke

Hun hadde egentlig trodd at denne saken aldri ville bli oppklart og hadde derfor lagt det bak seg. Eller forsøkt å legge det bak seg, sier han.

Vil ikke kommentere

Den andre kvinnen har fått oppnevnt Åse Solberg Hansen som bistandsadvokat.

– Jeg har snakket med min klient, men jeg ønsker ikke å kommentere saken foreløpig, sier Hansen til NTB.

Hun vil heller ikke kommentere om hennes klient har forklart seg for politiet eller hvor dette eventuelt har skjedd eller skal skje.

Tatt for smugling

Mannen ble tatt 16 år etter overgrepene etter at ble det gjort et DNA-funn i forbindelse med en spritsmuglersak i Sverige som knyttet 41-åringen til overgrepene gjort ved Tiurleiken skole på Romsås i Oslo.

Hergot sier klienten hans er glad for at DNA-registeret fungerer.

– Det viser at man kan bli tatt 16 år etter hendelsen, sier han.

Politiet er ferdig med de første avhørene av den fornærmede og skal i tiden fremover snakke med flere sentrale vitner.

– Vi ønsker å gjennomføre etterforskningen av denne saken så fort som mulig, sier politibetjent Kari-Janne Lid, leder for avsnittet for seksuallovbrudd.

Tidligere har den siktede stilt seg uforstående til siktelsen og har benektet en hver kjennskap til saken

Ifølge Dagbladet ble mannen, som er bosatt på Romerike, stoppet med alkohol verdt 20 000 kroner på vei fra Tyskland til Sverige. Med blant annet over 116 liter øl og nesten 150 liter sprit.

Mannen er nå overført til soning for dommen han fikk for smuglingen.