Overfallsmennene kan ha gått feil

HOKKSUND (NRK): Politiet tror at de tre mennene som overfalt og mishandlet en mann i Hokksund, kan ha tatt feil person. Lørdag kveld er gjerningsmennene fortsatt på frifot.

En mann (53) ble banket opp i en leilighet i Hokksund natt til lørdag

Politiets teknikere undersøker leiligheten i Hokksund i Øvre Eiker.

– Fornærmede har ikke kjennskap til gjerningsmennene fra tidligere. En av teoriene vi jobber ut ifra er om de har tatt feil person, sier politiadvokat Ingvild Lærum til NRK.

Det var natt til lørdag at tre menn tok seg inn i leiligheten til en mann i 50-årene. De skal de ha gått løs på fornærmede med slag og våpen.

– Det ble brukt både springkniv og kjøkkenkniv under mishandlingen. Mannen er også bitt i magen. I tillegg til å ha blitt slått og sparket, sier operasjonsleder Kjell- Reidar Johansen i politiet.

Ingvild Lærum

Politiadvokat Ingvild Lærum ved politiet i søndre Buskerud.

Foto: Tordis Gauteplass / NRK

Det var fornærmede selv som ringte politiet like etter klokken 3. Han skal ha ligget skadet en stund før han klarte å varsle.

– Grov mishandling

Det var to menn i midten av 20-årene som stod for mishandlingen i starten, senere kom en tredje og noe yngre mann inn i leiligheten. Det er snakk om grov mishandling, ifølge operasjonslederen.

– Fornærmede er blitt oppsøkt hjemme og utsatt for kraftig mishandling over tid. Han ligger alvorlig skadet på sykehus, sier Johansen.

Mannen var først innlagt på intensivavdelingen ved Drammen sykehus. Lørdag ettermiddag ble han flyttet til Oslo universitetssykehus, avdeling Ullevål.

Fornærmede har gitt en beskrivelse av mennene. Den ene hadde på seg en olajakke, er mørkhåret og rundt 185 centimeter høy, den andre er rødhåret og hadde beige jakke. Den tredje mannen antas å være noe yngre, kanskje rundt 20 år. Han har lyst hår og sleik.

Etterlyser vitner

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som kan se sett eller hørt noe. Overfallsmennene reiste trolig fra stedet i bil, ifølge operasjonslederen.

– Vi har foretatt en rundspørring i nabolaget og håper det vil bringe klarhet i hvem gjerningspersonene er, sier politiadvokat Lærum.

Den fornærmede mannen er ikke kjent for politiet fra tidligere.

– Dette er en svært grov voldshendelse som vi tar veldig alvorlig og som er høyt prioritert, sier Lærum.

Hokksund

Politiet har sikret seg flere spor i leiligheten, ifølge politiadvokaten.

Foto: Tordis Gauteplass / NRK