Overfall i Slottsparken

En kvinne ble natt til søndag overfalt av en ukjent gjerningsmann i Slottsparken i Oslo.

Slottsparken, Oslo
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Kvinnen gikk gjennom Slottsparken alene da hun ble kontaktet av en mann. Mannen spurte hva klokken var før han overfalt henne og la henne i bakken.

Kvinnen har overfor politiet beskrevet overfallet som et voldtektsforsøk.

Tre menn kom etter kort tid kvinnen til unnsetning, og gjerningsmannen forsvant. Nå håper politiet å komme i kontakt med de tre som hjalp kvinnen.

Vil ha kontakt med redningsmennene

- Vi håper at vi får kontakt med én eller flere av de tre som hjalp henne. Det var en dialog etter hendelsen som tilsa at de ville stille opp hvis det blir nødvendig. Derfor håper vi de nå vil ta kontakt, sier operasjonsleder på Kriminalvakta i Oslo, Johan Gundersen, til NRK Østlandssendingen.

Ifølge kvinnens forklaring var gjerningsmannen av utenlandsk opprinnelse, i alderen 25-30 år og han skal være rundt 190 centimeter høy.

Vaktleder Roger Hjertø ved krimvakta i Oslo opplyser til NTB at politiet ikke har grunn til å sette overfallet i sammenheng med flere voldtekter og voldtektsforsøk i Oslo siden nyttår, spesielt i helgene. Til det er beskrivelsen av gjerningsmannen for avvikende.

Voldtektsbølgen fortsetter 

Etter forholdene står det bra til med kvinnen, som ga en grei forklaring til politiet så sent som ved 14-tiden søndag.

Det har vært flere voldtekter og voldektsforsøk i Oslo siden nyttår, spesielt i helgene. Oslo-politiet hadde derfor

mobilisert foran søndagsnatten

. De hadde satt inn ekstra mannskaper, og mange frivillige hadde også meldt seg for å støtte opp. De fulgte kvinner hjem fra byen.

To menn er fortsatt etterlyst etter overfallsvoldtekter, men gjerningsmannen bak overfallet i Slottsparken i natt skal være for høy til å passe til beskrivelsene av de etterlyste.