Over 10.000 var uten strøm på grunn av vinden

Strømbruddene skyldtes sterk vind som førte til at trær blåster over ende. I Oslo og Viken var 6000 kunder uten strøm lørdag morgen.

Tre over taxi i Oslo

Et tre falt over ende og traff en drosje på Adamstuen i Oslo lørdag formiddag. Drosjesjåføren kom fra hendelsen med lettere skader.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Vi har hatt kraftig vind med storm i kastene på morningen. Dette har ført til strømbrudd i hele vårt området, sier Morten Schau, kommunikasjonssjef i Elvia.

Informasjonssjef i Hafslund Morten Schau

KRAFTIG VIND: Kommunikasjonssjefen i Elvia, Morten Schau, kan fortelle at det er Halden og Indre Østfold som er hardest rammet av vinden.

Foto: Hafslund

Lørdag morgen hadde Elvia flere tusen kunder som var strømløse på grunn av vind som hadde veltet trær over strømlinjer.

– Det er ganske omfattende reparasjonsarbeidet fordi det er trær som har falt. Enkelte steder har de revet med seg linjer. Vi jobber som sagt for fullt for å få strømmen tilbake, sa Schau til NRK lørdag morgen.

Ved 16-tiden var det rundt 2000 kunder som fortsatt ikke hadde fått strømmen tilbake i Viken.

Det har vært kraftig vind flere steder i landet og mange har hatt utfordringer med strømmen.

Litt over 1600 abonnenter er lørdag ettermiddag fortsatt uten strøm i Innlandet.

Også politiet i Agder har fått meldinger om trær og ledninger som har blåst ned.

Kraftig vind

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel om kraftige vindkast i Agder, Viken, Oslo og Telemark.

Per Egil Haga, vakthavende ved Meteorologisk institutt, sier til Aftenposten at vindkastene som treffer sør Norge er usedvanlig kraftige.

På Hovin målestasjon øst i Oslo, ble det klokken 10 målt – en vindstyrke på 24,3 sekundmeter, eller liten storm, ifølge avisen.

Politiet i Øst har vært ute på 8 til 10 hendelser i løpet av morgentimene. Blant annet falt et tre falt over et tak, ellers har de for det meste falt over veier.

– Det har blitt noen trær både i Follo og på Romerike og ellers på Østlandet, sier Leif Høyland, operasjonsleder i Øst 110.

Tre falt over taxi

Tidlig lørdag formiddag falt et tre over en taxi på Fagerborg i Oslo. Det ble store materielle skader på bilen, men sjåføren ble kun lettere skadet.

Laster Twitter-innhold

Både politi og brannvesen melder om flere tilfeller av trær som har veltet på grunn av vinden, og som sperrer veier. Ingen personer er skadet.