Politiet har fått over 1.600 tips i Sigrid-saken

Politiet jobber på spreng med å sortere alle tipsene, men ønsker enda flere.

Søk etter Sigrid søndag

Nærmere 400 deltok i søket etter Sigrid (16) på søndag. Mandag fortsetter de frivillige søket.

Foto: Løchen, Per / NTB scanpix

En uke etter at Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant, strømmer tipsene inn til politiet samtidig som frivillige fortsetter søkene.

Grete Lien Metlid

Leder for Voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, politioverbetjent Grete Lien Metlid.

Foto: Agnese Bremere / NRK

– Det er et voldsomt mangfold, og vi er veldig glad for engasjementet. Samtidig ønsker vi flere tips. Særlig om observasjoner i området, og egne bevegelser. Noen kan ha sett personer, og da er det viktig å sjekke ut dette, sier leder for Voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, politioverbetjent Grete Lien Metlid.

Tipsene dreier seg blant annet om konkrete gjenstander, om at politiet bør søke på bestemte steder, og om personer som har vært i området.

– Politiet ønsker også opplysninger om observasjoner som er gjort etter forsvinningen, sier Metlid.

Frivillige fortsetter Sigrid-søk

Frivillige letemannskaper samles mandag ettermiddag for å fortsette søket etter Sigrid Giskegjerde Schjetne (16).

– Søket vil foregå i nærområdet til Østensjø skole, sier familiens talsmann Gjermund Eide til NTB.

Han sier påkjenningen for familien er enorm nå, en drøy uke etter at Sigrid forsvant.

Sigrid Giskegjerde Schjetne

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har vært savnet over en uke.

Foto: Privat / NTB scanpix

– Men familien holder motet oppe på en beundringsverdig måte og vet ikke hvordan de skal få takket alle frivillige for all hjelp og støtte de har gitt og gir. 300 frivillige deltok lørdag i søket etter 16-åringen eller spor etter henne i området der hun forsvant, søndag var antallet nærmere 400, sier Eide.

Hittil har letegruppa lang tid i forkant opplyst på det sosiale nettstedet Facebook hvor søkene vil bli gjort, men i helgen kunngjorde gruppa at den ikke lenger vil gi detaljerte opplysninger om søkested i forkant.

Letegruppa frykter at noen som ikke bør følge med på hvor det vil bli søkt, gjør det, ifølge Trond Nyhus, en av dem som koordinerer letearbeidet.

Stabell bistår Sigrids familie

Harald Stabell

Harald Stabell er bistandsadvokat for familien til Sigrid Giskegjerde Schjetne

Foto: Camilla Wernersen / NRK

I helgen fikk Harald Stabell en henvendelse fra Sigrids familie og advokaten har mandag sendt en begjæring til Oslo tingrett om å bli oppnevnt som familiens bistandsadvokat.

Stabell har også vært i kontakt med politiet mandag formiddag.

– Jobber min nå er å snakke med klientene, og ha en dialog med politiet. Jeg kan anmode om ytterligere etterforskningsskritt og tiltak i saken. I tillegg gir jeg hjelp og støtte til familien som er i en situasjon man ikke trenger å beskrive med ord, forklarer Stabell til NRK.no.

– Har du foreslått spesifikke tiltak overfor politiet?

– Jeg vil foreløpig ikke gå inn på dialogen med politiet, svarer Stabell.

Dette er sporene

Her er de konkrete sporene politiet foreløpig har å gå etter:

  • Mobiltelefonen: Politiet jobber med å analysere fingeravtrykk fra Sigrids mobiltelefon som ble funnet sammen med skoene hennes og en sokk ved Østensjø barnehage. Politiet utelukker ikke at mobilen kan ha blitt brukt av andre enn Sigrid på tidspunktet hun forsvant. Mobiltelefonen kan også inneholde opplysninger om hvor hun har gått og hvor raskt hun har beveget seg.
  • Observasjon av bil: Et vitne så en bil med lysene på rett utenfor Østensjø barnehage rundt 00.15, samtidig som den siste sms-en ble sendt fra Sigrids mobiltelefon. Et annet vitne skal ha sett en sølvgrå Golf ved Statoil-stasjonen et par hundre meter lenger bort i Låveveien. Ingen av førerne har meldt seg til tross for at politiet ber dem ta kontakt.
  • Facebook-tilgang: Sigrids Facebook-side er et av sporene politiet har sagt de legger mye vekt på. I helgen uttalte politioverbetjent Grete Lien Metlid at dialogen med Facebook går bedre, og at de tror de vil få den informasjonen de trenger.
  • Overvåkningsbilder: Politiet har frigitt bilder av Sigrid tatt idet hun går av Tveita-bussen klokken 19.45 lørdag kveld. Politiet opplyste til NRK fredag at de ikke sitter med overvåkningsbilder av biler som det er aktuelt å offentliggjøre.
  • Klær: Etter at overvåkningsbildene av Sigrid ble frigitt torsdag, har politiet fått inn mye klær som de nå jobber med å sortere. Sokken som ble funnet i barnehagen tilhører Sigrid. Sokken som ble funnet i Skullerud-området mener politiet at ikke tilhører Sigrid. Nå analyseres en ny hvit sokk som ble funnet ved Skøyenåsen skole lørdag.