På styremøtet torsdag ble sykehusbudsjettet for 2012 vedtatt med store kutt.
Aktiviteten ved Oslo Universitetssykehus skal være den samme som før, men styret har vedtatt å redusere kostnadene med rundt 800 millioner kroner. 1000 årsverk må også kuttes i løpet av 2012.
– Vi må spare lønnskroner, men i utgangspunktet må ingen ansatte slutte, sier styreleder Stener Kvinnsland til NRK.
Se tv-saken fra styremøtet torsdag.
Frykter svikt og feilbehandling
Styremedlem fra Norsk Sykepleierforbund, Merete Norheim Morken.
Foto: Katarina Theis-Haugan / NRKVedtaket ble gjort mot de ansattes stemmer, som har store problemer med å stille seg bak de store nedskjæringene.
– Når vi vet at de ansatte allerede opplever et sterkt arbeidspress og merker at dette går utover pasientbehandlingen, så ser vi ikke et ytterlig kutt på 968 stillinger som forsvarlig, sier styremedlem fra Norsk Sykepleierforbund Merete Norheim Morken.
Sykepleierforbundet mener kuttene i budsjettet vil øke risikoen for at pasienter kan oppleve svikt og feilbehandling.
For lite penger til omstillingen i OUS
Grunnen til at OUS må kutte i budsjettet er at sammenslåingen av Ullevål, Rikshospitalet og Aker sykehus i 2009 ikke har gitt de innsparingene man håpte på.
I tillegg får de mindre penger fra Helse Sør-Øst fordi store grupper pasienter er overført til Ahus.
– Dette bekrefter det vi har sagt tidligere om at denne omstillingen er underfinansiert, sier Norheim Morken.
– Vil ikke ramme pasientene
Syrelederen derimot sier at pasientene ved Oslo Universitetssykehus skal merke minst mulig til nedskjæringene. Han mener kuttene ikke vil gå utover verken pasientsikkerhet, kvalitet på arbeidet eller tilgjengelighet på personale.
– Det går foran det meste, og vi må passe på at det ikke skjer noe utilsiktet i denne prosessen, sier Stener Kvinnsland.