I kveld kan to Østfoldinger bli EM-klare

Mia Voltersvik og Andrea Thun fra Sarpsborg 08 kan skyte Norge til EM i Wales.

Mia Voltersvik

Mia Voltersvik (foran) har scoret tre mål så langt i J19-landslagets EM-kvalifisering. I kveld møter hun og lagvenninnene England på hjemmebane.

Foto: Jan Reidar Vågsdalen/Kvinnefotballmagasinet.no

Det norske J19-landslaget har virkelig overbevist i sine to første kamper i kvalifiseringen til EM i Wales i august.

Fasiten så langt er 7–0 mot Ungarn og 5–2 mot Serbia. I kveld møter de norske jentene England på UKI Arena på Jessheim – og kan sikre seg en plass i EM.

– Vi har et ganske godt utgangspunkt foran denne kampen, i og med at vi har gjort jobben i de to første kampene, sier Mia Voltersvik til NRK.no.

Hun er en av to Østfoldinger som er med på J19-landslaget. Den andre er Andrea Thun. Begge fra Sarpsborg 08. Og begge har imponert kraftig med flagget på brystet.

– Mot Serbia scoret vi fire av fem mål. Jeg og Andrea scoret to mål hver.

Mot England i kveld starter de to Sarpsborg-jentene sammen på topp for Norge.

(Artikkelen fortsetter under lydboksen)

Hør intervju med Voltersvik her:

– Det er kun å vinne som gjelder

De norske jentene trenger minst uavgjort mot jentene fra «fotballens hjemland». Voltersvik er sikker på seier, og sier at de har forberedt seg godt på utfordringen.

– Vi vet hva de er gode for, og vi er godt forberedt. De er sterke og gode på dødballer. England er kjent for å være en god fotballnasjon. Men mulighetene er store. Vi er et godt lag. Vi har scoret 12 mål og sluppet inn to på to kamper, sier hun.

Jentene har brukt timene før kampstart til å spise og slappe av. Klokken 17.00 smeller det på Jessheim. Og det er bare én ting som gjelder.

– Jeg tror vi er ute hvis England vinner med to mål. Men for oss er det å vinne som gjelder. Det er ikke noe vits i å stole på hjelp fra andre, sier Voltersvik.

Og med tre mål så langt i kvalifiseringen har Mia Voltersvik noe man mangler på det norske herrelandslaget om dagen. Nemlig målteft. Det hadde hun gjerne hjulpet til med.

– Å score noen mål? De hadde trengt det, ler hun.