Østfold-lagene tapte i ishockey-NM

Både Stjernen og Sparta Sarpsborg tapte sine kamper i kvartfinalene i ishockey-NM i dag. Dermed er sesongen slutt for iskrigerne fra Fredrikstad.

Jostein Ekaas

– I dag hadde vi tro på seier, sa stjernenspiller Jostein Ekaas etter kampen.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

Etter tre strake tap på rad var Stjernen nødt til å vinne hjemmekampen mot Stavanger for å forlenge årets ishockeysesong. Og det begynte bra: Etter første periode stod det 3–1 til hjemmelaget i Stjernehallen.

I andre periode reduserte årets seriemestre med et mål, slik at det stod 3–2 før siste periode. I den tredje perioden snudde gjestene kampen, og da sluttsignalet lød stod det 3–5 på tavla.

– I dag hadde vi tro på seier. Vi har egentlig spilt fire jevne kamper. Jeg synes det synd det ikke tipper vår vei, sa en skuffet stjernespiller Jostein Ekaas etter kampen.

Ekaas slår fast at det nå gjelder å forberede neste sesong med god sommertrening. Alt i alt synes han det har vært en grei sesong:

– Vi har slått alle lagene i get-ligaen, slår han fast.

Sundquist siste Stjernen-kamp

Kampen i Stjernehallen var for øvrig Magnus Sundquists siste som Stjernen-trener. Han ble takket av etter kampen.

Daglig leder i Stjernen, Trond Magnussen synes også at det er trist at sesongen er slutt:

Trond Magnussen

Trond Magnussen er daglig leder i Stjernen.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

– Det blir brått ferdig, akkurat nå er det utrolig trist. Jeg synes vi gjør en veldig bra kamp i dag. Guttene går ned med flagget til topps. Det er alltid bittert når det blir sånn. Men: Stavanger er Norges beste lag.

Magnussen bekymrer seg ikke for at det ikke er klart hvem som skal trene laget neste år.

– Vi har en jobb å gjøre, men vi er nær en løsning. Det er også slik at det ikke det er en del av spillerne som ikke har kontrakt videre, så vi har en jobb å gjøre der også. Jeg er stolt av hvordan guttene har stilt opp denne sesongen, sier Magnussen.

Sparta like langt

Sparta Sarpsborg har Lørenskog som motstander i kvartfinalene. Etter at Lørenskog vant 2–1 etter spilleforlengelse har de to lagene nå vunnet to kamper hver. Det stod 1–1 etter ordinær tid i Lørenskog Ishall, men Mats Frøshaug sikret hjemmelaget seieren ved scoring etter to minutter i sudden death.