Østberg på fjerde i Rally Tyskland

Mads Østberg nærmer seg Petter Solberg i VM-sammendraget.

Mads Østberg

Mads Østberg fortsetter å imponere i rallysirkuset.

Foto: Harald Tittel / Ap

Solberg åpnet Rally Tyskland strålende og lå på annenplass etter den første dagen.

En feil i den tredje etappen av løpets andre dag sørget imidlertid for at Solberg traff en stein, og ødela både det høyre bakhjulet og opphenget.

Søndag var nordmannen klar igjen. Men uten å ha noen særlig sjanse til å komme høyere enn 12.-plassen i Tyskland, signaliserte Ford at han skulle spare bilen til Power Stage etappen for å få med seg bonuspoeng til VM-sammendraget.

Det klarte han imidlertid ikke. Solberg fullførte den siste etappen på 11. plass. Ettersom han også endte på 12. plass sammenlagt blir det ingen VM-poeng på Solberg.

– Jeg gjorde noen feil, det var ikke noe bra løp. Det så veldig bra ut, men så skjedde uheldigvis dette. Hva kan man si? Det er en del av gamet, sier Solberg om sin egen innsats i Tyskland, sier han til bestofrallylive.com.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Petter Solberg

Petter Solberg klarte ikke å få med seg VM-poeng fra Tyskland.

Foto: Fransson, Micke / NTB scanpix

Østberg på fjerdeplass

Det blir det derimot på Mads Østberg. Føreren fra Våler i Østfold har fått skryt for sin kjøring fra flere hold under løpet, og søndag sikret han fjerdeplassen sammenlagt – plassen gir 12 VM-poeng.

Det er dermed bare to poeng som skiller Østberg fra Petter Solberg på tredjeplassen i VM-sammendraget.

– Jeg er veldig fornøyd med resultatet og måten vi har kjørt raskere og raskere gjennom løpet. Vi måtte lære mens vi kjørte og jeg synes at vi gjorde et godt rally. Jeg er veldig fornøyd og når vi drar til Frankrike kan vi fortsette med det vi avsluttet med her, sier han til.

Østberg måtte i tillegg stå over løpene i både Monte Carlo og på New Zealand, og Solberg hatt dermed hatt to løp mer enn Våler-gutten å ta sine VM-poeng på.

Loeb suveren vinner

Sebastien Loeb

Regjerende verdensmester Sebastien Loeb var i en egen klasse i Tyskland.

Foto: Manu Fernandez / Ap

Franske Sebastien Loeb ble suveren vinner av årets utgave av rallyet. Han fullførte to minutter foran Petter Solbergs lagkamerat, finske Jari-Matti Latvala, og har nå vunnet ni av ti utgaver av Rally Tyskland siden 2002.

Franskmannen var i en klasse for seg, vant 9 av 15 fartsprøver, inkludert den siste poengbonusprøven, og ledet fra start til slutt på tysk asfalt.

– Det var hardt. Forholdene var veldig vanskelige. Jeg har følt meg komfortabel med bilen, det har ikke vært noen feil, og det har vært viktig med tanke på at det har vært gjørmete og smale veier. Det har vært en perfekt helg. Jeg liker rallyet i Tyskland og det er mange fans, sier han til wrc.com.

Seieren i Tyskland er den regjerende verdensmesterens 74. VM-seier.

Mikkelsen med overraskende poeng

Andreas Mikkelsen fra Oslo fullførte overraskende som nummer tre på Power Stage i sin Skoda Fabia S2000, og sikret seg dermed sitt første VM-poeng i år.

– Det var en god måte å avslutte rallyet på. Dette var min første etappeseier i en WRC bil i 2008, så det var morsomt å komme tilbake og ta poeng, sier Mikkelsen, som fullførte som nummer sju sammenlagt.

Neste VM-runde er Rally Storbritannia som kjøres 13–16 september.