Østberg fra snø til grus

Mads Østberg bytter ut snø og kulde i Sverige med sommertemperaturer og grusveier når han i slutten av uken kjører Rally Mexico.

Mads Østberg

Mads Østberg (t.h.) og kartleser Jonas Andersson på podiet etter at de kjørte inn til tredjeplass i Rally Sweden forrige måned.

Foto: Fransson, Micke / NTB scanpix

Østberg endte på tredjeplass i Rally Sverige. Nå gjør nordmannen og kartleser Jonas Andersson seg klar for sitt første grusrally med Qatar M-Sport.

Sist uke testet Østberg bilen i Spania.

– Jeg gleder meg virkelig, og tror det kommer til å bli et spennende rally. Dette er det første grusløpet denne sesongen, og som vanlig på grus er det viktig og ha en god startposisjon, og derfor viktig med en god tid på kvalifiseringen, sier Østberg i en pressemelding.

Kjører for pallplass

Verdensmester Sebastien Loeb stiller ikke på startstreken i Mexico.

– Rally Mexico er det første løpet i år hvor Sebastien Loeb ikke starter, så alt ligger til rette for et godt resultat. Vi kjører selvsagt for en plass på pallen og viktige VM-poeng, sier Østberg.

Det skal kjøres 23 fartsprøver på røffe grusveier i og rundt byen Leon.

Flere av prøvene kjøres 2600 meter over havet. Den tynne luften gjør at bilens motor sliter med å puste. Det kan senke ytelsen med hele 20 prosent.

Østberg har deltatt i Rally Mexico to ganger. Det ble fjerdeplass i fjor, femteplass i 2011.