Oslofolk frykter ikke ulven

Befolkningen i Oslo er minst redd for ulv i landet. - Oslo-beboere skjønner ikke hvordan det er å leve nær ulven, sier bondelaget.

Ulv
Foto: Scanpix

Fire av ti Oslo-innbyggere svarer de ikke ville vært utrygge hvis barna deres gikk alene i naturområder med ulveflokker eller bjørn.

Det viser en meningsmåling som Norges Bondelag har fått gjennomført.

Leder for Norges Bondelag i Akershus, Brita Skallerud, mener svarene skyldes at Oslo-folk ikke har ulven utenfor stuedøra.

- Jeg tror ikke Oslo-befolkningen kan forestille seg hvordan det er å ha ulven rundt beina sine til daglig. Det kan virke eksklusivt hvis du kommer på besøk, men å ha den der til daglig er ikke så eksklusivt, sier Skallerud.

- Vitner om mangel på forståelse

Hun mener resultatene fra Oslo-området vitner om mangel på forståelse og innlevelse.

- Jeg tror man oppfatter det helt annerledes hvis man skulle sendt ungene sine til skolebussen hver morgen, og vite at de må gå forbi områder med ulv. Jeg tror ikke veldig mange foreldre hadde følt seg trygg i lengden, når man vet at ulven går inn på tunet til folk og tar bikkjer som står i bånd. Da er de ganske nærgående, sier Skallerud.

 

Og på landsbasis svarer sju av ti at de ville vært utrygge dersom barna gikk alene i områder med ulveflokker eller bjørn.