Oslo-skole må holde stengt etter koronasmitte

Munkerud skole må holde stengt første uka etter sommerferien da det er påvist koronasmitte og store deler av personalet må i karantene.

Munkerud skole

STENGT: Elevene på Munkerud skole på Nordstrand kommer ikke tilbake på skolen før tidligst 24. august.

Foto: Hanna Seferowicz / NRK

Etter at en ansatt ved skolen har fått korona, er så mange av skolens ansatte i karantene at skolen må holde stengt, sier rektor Anton Rygg til NRK.

 Anton Rygg

Rektor Anton Rygg ved Munkerud beklager at skolen måtte holde stengt første uka etter sommeren, i en e-post til skolens foresatte

Foto: Robert Ellefsrød / NRK

–Det har vært en nøkkelperson i oppstarten og planleggingen av skolestarten, så det har rammet administrasjonen og lærerne i særlig grad.

Foreløpig er det kun en bekreftet smittet, men Rygg forteller de får inn flere prøvesvar gjennom helgen. De ønsker en raskest mulig oversikt over situasjonen på skolen. Til nå skal rundt halvparten av de 120 ansatte være satt i karantene. Rektoren er en av dem.

Hjerteskjærende

Munkerud skole på Nordstrand har ifølge sin egen nettside 755 elever. Fredag ettermiddag sendte skoleledelsen ut en SMS til alle foreldrene. Der står det at de ikke kan komme tilbake til skolen med det første.

– Først og fremst er jo det utrolig hjerteskjærende vondt for nye førsteklassinger som sikkert har gledet seg voldsomt til første skolestart, sier Rygg

Mandag 17. og tirsdag 18. august vil skolen være helt stengt. Etter det vil ledelsen vurdere om de kan åpne for et begrenset tilbud på noen av avdelingene.

Kan bli digital undervisning

Ifølge Rygg vil skolen tidligst kunne åpne mandag 24. august. Om skolen må holde stengt lenger, planlegger de å starte opp hjemmeskole.

– I skolestarten er det jo ikke alt som er klart av digitalt utstyr, så det er ikke like lett å bare hoppe i digital hjemmeskole slik som vi gjorde i mars. Men vi får bistand fra utdanningsetaten for å få på plass digitale hjelpemiddel.