Hopp til innhold
Åpningseremoni Hovinbyen
Foto: Oslo 2022

Oslo-OL i 2022

Oppsummert

 • Søknaden om OL i hovedstaden ble behandlet av Oslo bystyre 5. juni 2013. Bystyret vedtok å gå videre med søknadsprosessen.
 • 19. juni 2013 ble søknad om statsgaranti og tilskudd overlevert til Kulturdepartementet. Søknaden til Den internasjonale olympiske komité (IOC) er todelt. Norges Idrettsforbund og Oslo kommune sendte inn første søknad til IOC i mars 2014.
 • 1. oktober 2015 sa Høyres stortingsgruppe nei til statsgaranti for OL i Oslo 2022. Gruppen var delt på midten, og kunne derfor ikke gi noe råd til regjeringen. De ba derfor om at søknadsprosessen måtte stoppes.
 • Almaty i Kasakhstan og Beijing i Kina står igjen som kandidater. Valget av ny OL-by skjer i juli 2015.

Kilde: Oslo kommune

 • Rystet over OL-regning

  Oslos tidligere kulturbyråd Hallstein Bjerke reagerer på hotellregningen den norske OL-delegasjonen fikk fra Norges Idrettsforbund etter Sotsji-OL. Oslo2022 måtte blant annet betale 355.000 kroner for tre hotellrom, skriver VG.

 • Hagen vil granske OL-etaten

  Carl I. Hagen (Frp) mener OL-etaten i Oslo har kastet bort penger på unødig lobbyvirksomhet i forsøket på å få vinter-OL. Han ønsker en gjennomgang av pengebruken, og får tverrpolitisk støtte, skriver Klassekampen.

 • – Det har vært urimelige krav

  – Jeg tror beslutningen i går bidrar til at IOC rigger mer folkelige, mer edruelige arrangementer i fremtiden. Det vil bidra til at flere land og byer kanskje ønsker å søke arrangementer i fremtiden, sier finansminister Siv Jensen (Frp) i Politisk kvarter torsdag.

 • Ikke enig i kritikken

  OL-direktør Eli Grimsby sier til NRK at hun ikke forstår kritikken IOC kommer med mot den norske søkerkomiteen. IOC mener komiteen har servert politikerne halvsannheter og ikke møtt opp til møter de selv har bedt om.

Libe Rieber-Mohn sier hvordan et OL i Oslo i 2022 vil være positivt for resten av landet.
Byrådsleder Stian Berger Røsland sier hvor hvor store kostnader ol-komiteen mener de kan kutte.
ww