Oslo-firma vant pris for holdbarhetsmåler

Brikken måler temperaturen i maten så du kan sjekke holdbarheten. Nå har firmaet vunnet pris på Gunhild Stordalens EAT-kongress.

Holdbarhetsmåleren Keep-It

MÅLER TEMPEN: Kjøttdeig fra Nordfjord Kjøtt var først ut med den nye holdbarhetsmåleren. Skalaen beveger seg gradvis mot høyre. Når den står på null, er ikke matvaren holdbar lenger.

Foto: Martin Giæver / NRK

– Det er en viktig anerkjennelse for et selskap å vinne en slik pris, sier administrerende direktør i NHO, Kristin Skogen Lund. Hun var tilstede i salen i Stockholm under prisutdelingen.

Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO

INSPIRERENDE PRIS: NHO-sjef Kristin Skogen Lund mener det å vinne en slik pris er inspirerende og motiverende for selskapet.

Foto: Johan B. Sættem

– Det holder ikke bare å ha et godt produkt for å vinne her, en må også vite at en kan kommersialisere det. Keep-it Technologies har allerede avtaler med Rema, Oslo universitetssykehus og McDonald's, legger Lund til.

Mandag kveld ble det klart at Oslo-firmaet Keep-it Technologies vant Local EAT Award under den store matkongressen EAT Stockholm Food Forum som arrangeres i Stockholm mandag og tirsdag.

Daglig leder i Keep-It Technologies, Kristen A.Hovland, er svært glad for utmerkelsen:

– Det å motta denne prisen betyr enormt mye for oss. Da får vi oppmerksomhet og fokus på den verdiskapingen som intelligente holdbarhetsindikatorer som Keep-it kan skape i hele verdikjeden, helt fra produksjonen og til hjemme på kjøkkenet.

Kontrollerer holdbarheten

Selskapet vinner prisen for holdbarhetsmåleren Keep-it. Den lille brikken har et innebygd termometer som måler holdbarheten til matvaren ut fra forholdene produktet produseres, transporteres og oppbevares i.

«Brikken gjør det dermed trygt og enkelt å spise mat uavhengig av holdbarhetsdatoen som er stemplet på pakken fra produsent», som det heter i omtalen av produktet.

Det kastes for mye mat, og måleren gjør det lettere å kontrollere holdbarheten. Selskapet Keep-it springer ut av Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås, og har avtaler med blant andre Rema, McDonald’s og Oslo universitetssykehus.

Kristen A. Hovland

VINNERBILDET: Kristen A. Hovland fra firmet Keep-it Technologies får prisen fra Kristin Skogen Lund og Torgeir Silseth.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

Local EAT Award jakter på Skandinavias matentreprenører og kårer den beste ideen innen mat, helse og bærekraft.

Juryen består av Hege Gjessing, president i Den norske legeforening, tidligere justisminister og medlem av Stortingets næringskomité Knut Storberget, forskningsdirektør ved Stockholm Resilience Centre Carl Folke og Petter Stordalen.

Vinneren får en premie på 100 000 kroner, et mentormøte med Petter Stordalen og deltagelse på EAT Stockholm Food Forum.