Hopp til innhold

Oslo åpner skjenkingen

Onsdag 6. mai kan du igjen drikke øl ute i Oslo.

To seidler med øl

Nå kan det skåles i vårsol i hovedstaden igjen.

Foto: Anders Fehn

Byrådet har tidligere varslet at skjenkeforbudet vil bli opphevet tidlig i mai. Nå skjer det.

– Det blir mulig å skjenke alkohol igjen fra 6. mai. Det blir en del krav, sier næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap).

Dette er kravene kommunen stiller:

  • Må servere mat.
  • Alle som vil servere alkohol igjen må registrere seg hos næringsetaten og levere smitterisikovurdering.
  • Det må være to meter mellom bordene.
  • Må være bordservering.
  • Maks 5 personer ved hvert bord.
  • Anbefaler minst én meter mellom gjestene.
  • Skjenkestopp kl. 23.30 og må stenge kl. 24.

Nå kan nedtellingen begynne for alle som er øltørste.

0
dager
0
timer
0
minutter
0
sekunder

Vil ikke definere "mat"

Alle som vil servere alkohol må servere mat i tråd med regjeringens krav, men byråden sier at Oslo kommune ikke vil legge seg opp i hva det skal være.

– Det må være et mattilbud, men vi kommer ikke til å definere og kontrollere det.

Victoria Marie Evensen

Næringsbyråd i Oslo, Victoria Marie Evensen (Ap)

Foto: Oslo kommune

– Det aller viktigste vi gjør er å holde avstand, sier Evensen.

Serveringssteder uten matservering ble stengt av regjeringen 12. mars, og vil fortsatt holde stengt.

Men fra 6. mai får Oslos spisesteder igjen lov å servere alkohol etter at kommunen stengte lørdag 21. mars fordi flere brøt smittevernreglene.

Skal feire gjenåpning

NHO som representerer mange utelivsaktører har vært utålmodige på en gjenåpning.

– Vi ser fram til at alkoholserveringen i Oslo kan starte igjen. Gjenåpning skal feires, skriver de i en pressemelding.

NHO mener skjenkestoppen har rammet bransjen hardt. De viser til at det er høysesong og at mange har tapt mye penger. Nå ser bransjen frem til å åpne igjen og kommer til å bruke de neste dagene på å tilpasse seg kravene.

Skal kontrollere

Det er laget en smittevernveileder til bransjen, og kommunen skal kontrollere at reglene overholdes.

– Vi skal definitivt kontrollere, sier Evensen.

Det er Næringsetaten som skal passe på at serveringsstedene følger reglene.

– Jeg opplever at bransjen er ivrig til å komme i gang, og at man derfor vil være opptatt av å få til dette. Det er viktig fordi det er mange arbeidsplasser i denne næringen.

Hun advarer folk mot å slurve med smittevernråd som å vaske hender og holde avstand.

– Hvis alle fortsetter å være flinke, så tror jeg det skal gå bra fremover. Hvis det ikke gjør det, må vi selvfølgelig vurdere tiltak.

Evensen er usikker på om hun kommer til å ta seg en tur ut selv.

– Nå er jeg småbarnsmamma så jeg vet ikke hvor mye byliv det blir, smiler Evensen.