Hopp til innhold

Ordføreraksjon for dobbeltspor

Tirsdag morgen samlet politkere og ordførere inn underskrifter fra togreisende østfoldinger for et nytt dobbeltspor mellom Ski og Oslo.

Tog

Politikere, ordførere og lokalbefolkning ønsker seg dobbeltspor mellom Ski og Oslo. Det gjør reisetiden på strekningen 11 minutter kortere.

Foto: Rainer Prang / NRK

Ordførere og lokalpolitikere fra mange politiske partier aksjonerte tirsdag på jernbanestasjonene i Østfold.

Skal til Stortinget

De samlet inn underskrifter for å få raskere og bedre togforbindelse til og fra hovedstaden .

Ordfører i Rygge, Inger Lise Skartlien, aksjonerte på jernbanestasjonen i sin kommune.

- Etter å ha samlet underskrifter, skal vi møte samferdselsministeren og lederen i transportkomiteen utenfor Stortinget 6. oktober. Da må så mange som mulig av de folkevalgte og andre møte opp , for å vise at dette er viktig for oss, sier hun.

Formannskapet møtte

Det er fylkesordførerne i Akershus og Østfold som har tatt initiativ til aksjonen.

- Dette er en viktig sak for Østfold, sier fylkesordfører Ole Haabeth.

LES: Dobbeltspor bør prosjektfinansieres

- Vi får la de som skal bestemme, avgjøre denne saken, men er det noe jeg er sikker på at vi skal få til, så er det dette, sier en skråsikker Eidsberg-ordfører, Knut Hærland.

Han hadde oppfordret hele formannskapet i Eidsberg til å delta på kampanjen, og ni politikere møtte opp på Mysen stasjon tirsdag morgen.

Viktig med dobbeltspor

I Fredrikstad ble medlemmer av Fredrikstad bystyre og rådmannens ledergruppe oppfordret av ordfører Eva Kristin Andersen til å delta i aksjonen.

- Utvidelse av kapasiteten på østfoldbanen henger sammen med Fredrikstads egen plan for ny stasjon og utbygging av vei og jernbane gjennom vårt bysentrum, sa hun i forkant av aksjonen.

Hvis et dobbeltspor mellom Ski og Oslo skal realiseres, må det innlemmes i Nasjonal transportplan for perioden 2010-2019.

Den nye transportplanen skal behandles i Stortinget til våren .