Hopp til innhold

Ber folk slutte å hetse hyttegjester

Ål-ordfører Solveig Vestenfor ber folk i hyttekommunene roe seg:­ – Ordførerne i Hallingdal tar sterkt avstand fra retorikken i sosiale medier, sier hun.

Hyttefolk hetses i kommentarfeltet

Slike kommentarer finnes i mange kommentarfelt til saker som handler om hyttefolk og koronavirus.

Foto: Skjermdump

De siste dagene har NRK skrevet flere saker om hyttefolk i Hallingdal som ikke ville reise ned fra fjellet, og i sosiale medier har det kokt. Flere har i klare ordelag bedt hytteeierne dra hjem. Skjellsordene har haglet.

Ordførar Solveig

Ål-ordfører Solveig Vestenfor tar avstand fra hets mot hyttegjester.

Foto: Erlend Dalhaug Daae / NRK

Det liker ordfører i Ål, Solveig Vestenfor, dårlig. Hun er også leder for regionrådet i Hallingdal, hvor resten av ordførerne sitter.

De tar sterkt avstand fra retorikken som har utviklet seg på sosiale medier, sier hun.

– Jeg har prata med flere hyttefolk som føler seg såra, rett og slett. De skjønner alvoret i dette, og opplever at innbyggerne harselerer med dem. Det skal vi ikke ha noe av, forteller Vestenfor.

Hyttefolk hetses i kommentarfelt

Eksempel på kommentar om hyttefolk.

Foto: Skjermdump

Håper debatten roer seg

Ordføreren minner om at det kommer en hverdag etter koronaviruset.

Styremedlem Stig E. Sivertsen i Geilo velforbund.

Stig Eide Sivertsen og Geilo velforbund håper hytteeiere og fastboende kan snakke godt sammen når alt dette er over.

Foto: Privat

– Vi skal ha et godt forhold til «hyttehallingene» også etter at dette er over, og da må folk oppføre seg skikkelig, sier hun.

Stig Eide Sivertsen er styremedlem i Geilo velforbund, som organiserer flere av hytteforeningene på Geilo. Han støtter Vestenfor og håper debatten roer seg.

– La oss gjøre det vi kan for at kommunene har gode tjenester, og at hyttefolket har en hytte de syns det er hyggelig å komme tilbake til, sier han.

Hyttefolk hetses i kommentarfeltet

Eksempel på kommentar om hyttefolk.

Foto: Skjermdump

Fortsatt noen igjen

Onsdag kveld var hyttekommunene nesten tømt for hyttefolk. i Hol er det fremdeles noen igjen, men beredskapsrådgiver Espen Bille-Larsen i kommunen sier de per nå ikke vil foreta seg noe for å få de siste til å dra.

Det er nå ca. 10.000 flere personer i Hallingdal enn det er fastboende der, men det er et akseptabelt antall, mener han.

Velforbundet ber folk følge helsemyndighetenes oppfordring om å reise fra hyttene. Samtidig er Sivertsen opptatt av at noen kan ha grunn til å være på hytta og har blitt anbefalt av legen sin å dra dit.

– Det finnes mange forskjellige grunner til at folk har reist på hyttene sine. Men hovedrådet vårt er å følge de nasjonale anbefalingene, sier Sivertsen.

Han forteller at det er en grunn til at kommunene har bedt folk reise og at velforbundet forstår at de er bekymret for press på det lokale helsevesenet.

Hyttefolk hetses i kommentarfeltet

Eksempel på kommentarer om hyttefolk.

Foto: Skjermdump