Opprop for å åpne Halden Ishall

Brannteknisk rapport viser at det bør være mulig å åpne hallen for bruk.

Halden ishall

Halden ishall må utbedres brannteknisk, men curling- og hockeyklubbene i Halden mener at det går an å bruke hallen med brannvakter frem til arbeidene er ferdig utført.

Foto: Rainer Prang / NRK

Comet Hockey Halden og Halden Curling Club ber nå om at Halden Ishall åpnes umiddelbart for bruk.

– Hallen kan brukes med brannvakter

De to klubbene viser til en brannteknisk rapport fra Cowi som bekrefter at ishallen kan benyttes til trening, kamper og arrangementer dersom det innføres forskjellige organisatoriske tiltak.

Blant annet må det være minst ti brannvakter til stede ved ishockeykamper med publikum, og samtlige vakter må ha klare branninstrukser og være trenet i vaktjobben.

Jostein Stø

Brevet til kommunestyrerepresentantene i Halden er undertegnet av Jostein Stø, som er leder av interimstyret i Comet Hockey Halden.

Foto: Rainer Prang / NRK

Stengt på grunn av dårlig brannsikring

Hallen ble stengt i september fordi den ikke var i brannteknisk forsvarlig stand, noe som bidro til at Ishockeyklubben Comet måtte avvikles.

Les også: Ishallen stengt til januar

Les også: Comet er historie

Les også: Åpner ikke ishallen

Men den nye ishockeyklubben og curlingklubben i Halden mener nå at hallen bør tas i bruk umiddelbart med midlertidige brannsikringsløsninger i stedet for at man venter til at hallen er helt ferdigstilt før den tas i bruk.

– Haster å få tilgang til ishallen

Klubbene har skrevet brev til kommunestyrerepresentantene i Halden og forklarer at slik saken nå står ser de seg nødt til å komme med et opprop om at det haster å få tilgang til Halden ishall.

«Det hevdes fortsatt at ingen kan bruke halle før den er fullstendig ferdigstilt samtidig som ansvaret skyves over på ulike aktører, eller at vi får tilbakemelding på at man venter på informasjon eller søknader. Våre klubber lider stort under at vi ikke får tilgang til hallen, og det haster med å få barn og unge på isen.»

– Viktig julepresang til barn og unge

I brevet anmodes politikerne til å oppheve vedtaket om at Halden ishall ikke kan brukes og å tillate bruk i forhold til den opprinnelige brukstillatelsen.

Klubbene mener at de gjennom dette forslaget vil få umiddelbar mulighet til å bruke Halden ishall.

Det «ville være den største og viktigste julepresangen til alle barn og unge i våre klubber og til alle i Haldens curling- og hockeyinteresserte denne Julen!» heter det i brevet.

Les også: Ny hockeyklubb stiftet i Halden

Les også: - Trist at det ikke ble en løsning

Halden Ishall

Ishockeyklubben og curlingklubben i Halden ber om å få tilgang til Halden ishall.

Foto: Trond Johnsen / NRK