Oppgitt over togtilbudet

NSB dropper store deler av tilbudet på nyttårsaften.

Tog på perrong

Det går ingen tog fra hovedstaden til Østfoldbyene mellom klokken 19 nyttårsaften og klokken 11. første nyttårsdag

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Skal du til Oslo og feire nyttår - kan du ikke regne med å ta toget hvis du skal hjem etter nattens feiring. Det går nemlig ingen tog fra hovedstaden til Østfoldbyene mellom klokken 19 nyttårsaften og klokken 11. første nyttårsdag

Oppgitt over tilbudet

Mossingen Jørn Ramberg skulle vært i Oslo nyttårsaften og ta toget hjem. Han er forferdet over togtilbudet nyttårsaften.

– Jeg synes det er utrolig at man i løpet av 16 timer ikke skal kunne komme seg fra hovedstaden til en av Østfold-byene på nyttårskvelden, sier Ramberg.

Da han og familien fikk invitasjon til å feire nyttår med bekjente i Oslo. Men mossingen fikk fort et problem da han så at første mulighet til å komme seg hjem med tog var dagen etter klokken 11.

– Det betyr at da må vi enten kjøre selv, overnatte i byen eller takke nei til invitasjonen.

Få reisende i perioden

NSBs informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby svarer at det er få som har et reisebehov på dette tidspunktet og at det derfor ikke går noe tog.

– Det er slik at vi over mange år har hatt et begrenset utbud med togavganger sent nyttårsaften kveld og på morgenen første nyttårsdag.

Det får medlem i Transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget, Ingjerd Schou, til å reagere.

– Jeg synes togene skal være for alle dager og ikke bare hverdager. Når vi oppfordrer folk til å reisekollektivt, så bør også toget gå, sier hun.

Må holde seg hjemme

For Jørn Ramberg betyr det at det blir å feire nyttår i hjembyen.

– Det er jo litt synd når såpass dårlig kollektivtilbud gjør at man må planlegge ut fra det og ikke det man hadde mest lyst til, avslutter Ramberg.

Ingjerd Schou er enig med Ramberg og mener NSB burde satt opp et tog til Østfold.

– Det å sette opp et tog fra Oslo til Østfold en time etter midnatt, det tror jeg ville fått mange reisende, sier hun.