Ønsker Hollywood-skilt på Ringerike

Ved hjelp av ni bokstaver på cirka 30 meter hver, skal alle som kjører langs E16 være sikre på hvor de er.

Ringerikewood

Slik ønsker Ringerike Utvikling at enden av Steinssletta i retning Oslo en dag skal se ut. Illustrasjon: Heidi Fauske/Ringerike Utvikling

Ringerike Utvikling ønsker stedsnavnet sitt i store hvite bokstaver på 25 til 30 meter plassert ved enden av Steinssletta i retning Oslo. Inspirasjonen er hentet fra det kjente skiltet som står i åsen på Mount Lee i Los Angeles, California.

– Det er jo mye som er bra ved Amerika også, som at de er flinkere til å skryte av seg selv, sier Pelle Gangeskar i Ringerike Utvikling.

Han legger ikke skjul på at de har hentet inspirasjon fra det kjente Hollywood-skiltet. Tidligere ble det kjent at over 100 amerikanere ønsker å emigrere til Ringerike, etter at Donald Trump ble valgt som president.

Trodde det var en tidlig aprilsnarr

Inger Lise Moen og Turid Kjemperud Olsen

Inger Lise Moen og Turid Kjemperud Olsen

Foto: Anette Skafjeld / NRK

Venninnene Inger Lise Moen og Turid Kjemperud Olsen måtte sjekke om det var 1. April da de så illustrasjonen av bokstavene.

– Jeg har ikke noe annet forslag, men jeg synes de burde gå for noe annet som viser mer hva vi har å by på her i Ringerike, sier Kjemperud Olsen.

Burde skje snart

Gangeskar håper å få startet prosjektet allerede til sommeren.

Pelle Gangeskar

Pelle Gangeskar håper at bokstavene vil være synlig for dem som flyr inn til Gardermoen.

Foto: Anette Skafjeld / NRK

– Ettersom en motorvei og ringeriksbanen skal være på plass innen en syv års tid og dette skiltet skal være på Steinssletta, så hadde det vært fint å begynne til sommeren.

Han håper å få med flere lokale folk på ideen.

– Jeg vet ikke om plan og bygningsloven tilsier at vi kan bygge det akkurat sånn, men hvis det er noen som tror på fremtiden i regionen og som vil være med å betale, så er det bare å ta kontakt, sier Pelle Gangeskar.