Omstridt klinikksjef slutter

Lederen for nevroklinikken ved Oslo universitetssykehus slutter. Helsetilsynet i Oslo og Akershus har undersøkt om pasientene blir ivaretatt.

Rikshospitalet
Foto: Lise Åserud / Scanpix

Som NRK tidligere har meldt har det vært store miljøkonflikter spesielt på en av klinikkens avdeling, nevrologisk avdeling.

Påstander om kameraderi, mangelfull ledelse og dårlig behandling av ansatte preger konflikten ved Nevroklinikken på Rikshospitalet, som nå er en del av Oslo Universitetssykehus.

Langvarig konflikt

For tre uker siden åpnet fylkeslegen i Oslo tilsynssak for å finne ut om dette går ut over pasientsikkerheten. Bakgrunnen er en rekke henvendelser til fylkeslegen om det som beskrives som et konfliktsfylt arbeidsmiljø.

Kritikken har blant annet vært rettet mot klinikken med lederen Geir Ketil Røste i spissen melder Aftenposten.

Sykmeldt ut året

Oslo universitetssykehus har også tatt innitativ til en ekstern gransking. I forrige uke ble de ansatte informert om at klinikklederen har bedt om få fratre fra stillingen som sjef for den sammenslåtte nevroklinikken.

- Klinikkleder Røst er sykmeldt ut året. Han har bedt om å fratre sine lederstillinger av personlige årsaker. Han vil gå inn i en rådgiverstilling sier kommunikasjonsdirektør Christina Rolfheim Bye ved Oslo Universitetssykehus til Aftenposten.