Hopp til innhold

Omkom etter trafikkulykke i Våler

Personen som satt fastklemt etter en kollisjon i Våler døde på sykehuset.

Dødsulykke i Våler

Føreren av personbilen ble fløyet til Ullevål etter ulykken. Sykehuset varslet i morges at livet hans ikke sto til å redde.

Foto: Espen Torgersen/NRK

Ulykken skjedde på fylkesvei 115 i Våler tidlig onsdag morgen. Ifølge politiet var det en kollisjon mellom en personbil og en lastebil.

– Føreren av personbilen satt fastklemt, men er nå frigjort og blir tatt hånd om av helsepersonell, fortalte operasjonsleder Villy Meier til NRK klokken 06.30.

Operasjonssentralen kunne en times tid senere melde at føreren var fløyet til Ullevål i et Seaking-helikopter. Klokken 08.30 opplyste politiet på Twitter at personen var bekreftet omkommet.

– Det er en mann i 40-årene som døde på sykehuset. Krimteknikere er nå på vei til stedet. Det er svært glatt veibane der, sier operasjonsleder Atle Vesttorp til NRK.

– Ekstremt glatt

Trafikkulykke i Våler

Ulykken ble meldt til politiet fra AMK klokken 05.24.

Foto: Freddie Larsen

Føreren av lastebilen var ute av kjøretøyet da nødetatene kom til stedet, men klaget på smerter i beina.

– Lastebilføreren er tatt med til legevakta i Moss for en sjekk.

Politiet ble varslet om ulykken av AMK klokken 05.24. Foreløpig kan ikke politiet si noe om årsaken til ulykken.

– Det er altfor tidlig å konkludere med årsaken til ulykken, forteller politiets operasjonsleder til NRK.

Veien forbi ulykkesstedet ble stengt i forbindelse med åstedsundersøkelser. Ulykken skjedde en kilometer nord for gokartbanen, i retning Svinndal.

Andre dødsulykke på få dager

Dødsulykke på Skårasletta i Fredrikstad

Personbilen og traktoren kolliderte på Skårasletta i Fredrikstad vet 18-tiden søndag kveld.

Foto: Andreas Utberg / Utrykningsnytt

Ulykken i Våler er den andre dødsulykken i Østfold på tre dager. Søndag mistet en mann i 40-årene fra Moss livet da en traktor og en personbil frontkolliderte i Fredrikstad.

Krimsjef Rune Albertsen i Fredrikstad sa mandag til NRK at det var for tidlig å slå fast årsaken til ulykken, men at det ikke var mistanke om høy fart.

En 8-åring ble sittende fastklemt i personbilen etter ulykken, men han ble raskt frigjort og kjørt til sykehuset i Fredrikstad. Han fikk moderate skader.