Hopp til innhold

Oliver Solberg vant rally med mamma som kartleser

Med mor Pernilla som kartleser vant Oliver Solberg (18) lockdownutgaven av Rally Sverige. Den besto av bare én fartsprøve, men samlet mange store navn.

Oliver og Petter Solberg med filmen born2drive.

Pernilla Solberg har fulgt motorsportkarrieren til sønnen Oliver tett, men dette var første gang hun var med som kartleser under en konkurranse.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Søndagens rally var omgitt av svært strenge smitteverntiltak, og sosial distanse ble gjennomført under løpet som ble avviklet for å gi rallyførerne en etterlengtet mulighet til å konkurrere i ekte biler etter en rekke virtuelle løp under viruspandemien.

Fartsprøven i Torsby var hans første virkelige konkurranse siden Rally Mexico for tre måneder siden. Han slo Pontus Tidemand med 1,2 sekund i finalen.

– Det var tøff kamp helt til slutt, men det er spesielt å vinne både for meg og moren min. Jeg har vært borte fra bilen lenge, og jeg vil takke alle som fikk til dette, sier Oliver Solberg i en pressemelding.

Første gang mor var kartleser

Oliver Solberg er kjent som sønn av Petter Solberg, som ble rallyverdensmester i 2003. Men også Olivers mor Pernilla har vokst opp med motorsport. Hennes far, som altså er Olivers morfar, Per-Inge Walfridson, var en stor profil i motorsportmiljøet fra 60-tallet og frem til omkring 1980.

Pernilla fikk tidlig prøve seg både som kartleser og sjåfør, og oppnådde gode resultater. Men dette var første gang hun var kartleser for sønnen.

– Jeg må si at jeg ble imponert over hvordan han lyttet til og stolte på notene. Jeg er veldig stolt over å være moren hans. Han kjørte fantastisk, sa Pernilla Solberg, som selv er en merittert rallyfører.

Laster Twitter-innhold

Løpet ble direkteoverført på SVT.