Oliver Solberg fortsetter å imponere - utklasset konkurrentene i Rally Estland

Rallytalentet Oliver Solberg vant R5-klassen under Rally Estland. – Ekstremt imponert, sier Norges største rallystjerne.

Oliver Solberg løfter pokalen for seieren i R5-klassen under Rally Estland

Oliver Solberg (t.h.) og kartleser Aaron Johnston løfter pokalen for seieren i R5-klassen under Rally Estland

Foto: Oliver Solberg Rally Team / NTB scanpix

– En helt utrolig helg. Vi forventet ikke dette fra starten i den tøffe konkurransen. Stor takk til Aaron og hele laget mitt. Dere folkens er de beste! tvitret 17-åringen.

Søndag tok han sin fjerde seier på like mange løp. Han utklasset nærmeste konkurrent med nær halvannet minutt i R5-klassen (firehjulstrekk).

Avgjorde lørdag

Det norsksvenske supertalentet ga gass allerede fra den første prøven og knuste nærmeste rival, WRC-føreren Teemu Suninen fra Finland, med utrolige 15 sekunder over 14,6 kilometer.

Etter de ni første prøvene lørdag hadde Oliver Solberg opparbeidet seg en ledelse på over minuttet på hjemmehåpet Rainer Aus.

Søndag kontrollerte 17-åringen ledelsen sin og styrte sikkert inn til både løpsseier og sammenlagttriumf i det latviske mesterskapet.

Laster Twitter-innhold

Sjuende totalt

Solberg endte på sjuendeplass totalt og han var 4.19 minutter bak vinneren. Han hadde bare etablerte WRC-førere foran seg i sammendraget. De kjører biler med betydelig flere hestekrefter.

Norges største rallystjerne for øyeblikket, Hyundai-fører Andreas Mikkelsen, sier til VG at han er imponert over Solbergs prestasjoner.

Andreas Mikkelsen

Den erfarne rallysjåføren Andreas Mikkelsen er imponert over nivået til Oliver Solberg.

Foto: @World Media Agency / @World Media Agency

– Det har vært vanskelig å vite nivået på det han har kjørt til nå, men i helgen møtte han jo folk som til daglig kjører VM. Og han slår dem! Jeg er ekstremt imponert, sier Mikkelsen til avisen.

De fire fabrikkteamene som deltar i rally-VM stilte til start med biler for å forberede seg Rally Finland som går under lignende forhold på grus.

Toyota-stjernen Ott Tänak vant på hjemmebane, mens Mikkelsen ble nummer to, slått med 1.03,5 minutter.

Pappa Solberg: – Utrolig prestasjon

Oliver Solberg er sønn av tidligere VM-vinner Petter Solberg og Pernilla Walfridsson. Pappa Petter var til stede i Estland og fulgte sønnen mot triumf.

Oliver og Petter Solberg

Oliver og faren Petter Solberg i forbindelse med premieren på filmen born2drive i vinter.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– En utrolig prestasjon, galskap! Jeg slipper opp for ord for å beskrive dette. Stor fart og modenhet og ro til å ta dette hjem. Fantastisk jobb av hele laget, skriver han på Twitter etter seieren.

Siden Oliver Solberg fremdeles bare er 17 år har han ikke førerkort. Han kjører derfor med latvisk flagg, fordi han har lov til å kjøre løp etter latviske regler.

Solberg junior reiser nå videre til USA og New England Forest Rally i det amerikanske rallymesterskapet.