Ole Haabeth fortsetter som fylkesordfører

De blir fire nye år med Ole Haabeth som fylkesordfører, det er klart etter dagens forhandlinger. Miljøpartiet De Grønne blir ny samarbeidspartner.

Fylkesordfører Ole Haabeth (Ap)

Ole Haabeth gleder seg til å samarbeide med Miljøpartiet De Grønne de fire neste årene på fylkestinget.

Foto: Hermund Lybeck Kjernli / NRK

Valglogo

– Jeg er veldig glad for at vi har kommet frem til en avtale med de vi allerede har samarbeidet med på fylkestinget den siste perioden og i tillegg har vi fått med oss Miljøpartiet De Grønne på laget, sier Haabeth.

Siv Jacobsen, også fra Arbeiderpartiet, er ny varaordfører og Miljøpartiet De Grønne blir ny samarbeidspartner. MDG har etter forhandlingene blitt en del av koalisjonen som består av Ap, SP, KrF, og SV.

– Jeg er veldig glad for at vi har fått med MDG på laget. Det betyr at vi kan ha en fornyet innsats for å forhindre at elever faller ut av utdanningsløpet, få på plass flere lærlinger og fortsette den store satsingen på grønnere utvikling i fylket. Bidragene fra MDG på det området ser jeg veldig frem til, sier han.

Hvordan kommer Miljøpartiet De Grønne til å prege politikken dere skal føre?

– De kan bidra med nye synspunkter, friske øyne og har kanskje erfaring som de kan trekke inn fra sine søsterpartier i andre land. Jeg har sett at noen kvier seg for å samarbeide med MDG, men jeg ser frem til det, og det gjør hele koalisjonen som har arbeidet sammen i mange år, sier Haabeth.

Han tror MDG kan gjøre politikken enda bedre og mener de ikke skal være redde for nye ideer fra partiet.

Andreas Lervik (Ap) er innstilt som ny leder av næringsutvalget. Elin Johanne Tvete (Sp) fortsetter som leder for opplæring, kultur og helsekomitéen, og Olav Moe (KrF) fortsetter som leder for samferdsel, miljø og klimakomitéen.