Økt sikkerhet under prøve-VM

T-banen øker sikkerheten under helgens prøve-VM i Holmenkollen.

T-bane

Oslo t-banedrift øker bemanningen i helgen for å unngå problemer under prøve-VM i Holmenkollen.

Foto: Knut Fjeldstad / Scanpix

I går bestemte Oslo T-banedrift at de vil sette inn seks eller sju personer ekstra som skal rettlede folk på vei til Holmenkollen og sørge for at arrangementet ikke rammes av strømstans på t-banen.

– Må sette alle krefter inn

Bjørn Rydmark

Kommunikasjonsjef i Oslo t-banedrift Bjørn Rydmark.

Foto: Anne Linn Ensby/NRK

– Dette er et stort arrangement og alle krefter må settes inn for å klare å gjennomføre det transportopplegget vi har tenkt, forteller kommunikasjonssjef i Oslo T-banedrift Bjørn Rydmark.

Mandag uttrykte sporveisansatte bekymring for at kollektivtilbudet skal kollapse når flere tusen mennesker besøker Holmenkollen under prøve-VM.

Men Rydmark avviser at det er press fra de ansatte som har gjort at de nå øker bemanningen.

– Sikkerheten er uansett ivaretatt, men i prosessen så har vi selvsagt tatt de ansatte med på råd og hørt hva de har å si, sier han.

Ifølge Rydmark vil det totalt være mellom 30 og 40 personer som kan rettlede folk fra Jernbanetorget og helt opp til Besserud.

Spår kjempehelg

Statsmeteorolog Arild Mentzoni sier til NRK i dag at sjansene for pent vær er store når det arrangeres prøve-VM i Holmenkollen i helga. Han lover også temperaturer på rundt null grader under femmila på søndag.

Prøve-VM i Holmenkollen

370 utøvere fra 24 nasjoner skal i helgen innvie nye Holmenkollen nasjonalanlegg.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Rydmark forteller at det ikke har vært vanskelig for T-banen å få folk til å jobbe under arrangementet.

– Dette er noe vi har gjort i mange år, og det er aldri noe problem å få folk til å stille opp. Dette er jo prøve-VM og vi kommer til å se alle de store kanonene som vi så i OL. Jeg tror dette blir en kjempehelg, sier han.