– Kampen mot Mjøndalen passer meg bra

Det var en offensiv Péter Kovács som ble presentert for media og supportere på Sarpsborg stadion i dag.

Peter Kovacs

Péter Kovács ble i dag presentert på en pressekonferanse i Sarpsborg.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Den 37 år gamle ungareren var i godt humør da han svarte på spørsmål fra media i VIP-lokalene til Sarpsborg 08 i formiddag.

Spissen har signert en kontrakt ut sesongen med klubben, og selv om han åpner for å forlenge, var han ikke særlig interessert i å snakke om veien videre.

– Det viktigste for meg er å prestere nå, og da er jeg ikke så interessert i å snakke om 2016. Fra og med i dag er det viktigst å prestere, sier han til NRK.

Vil krige og score mål

Kovács kan få sin debut allerede i hjemmekampen mot Mjøndalen førstkommende søndag. Som publikumsyndling i Strømsgodset vil han trolig glede flere enn bare sine nye supportere med tre Sarpsborg-poeng i den kampen.

Men han poengterer at han ikke føler at en eventuell debut mot gamle rivaler vil være ekstra spesielt.

– Nei, det vil jeg ikke si. Men det er en veldig viktig kamp. Det blir en nøkkelkamp med mange dødballer, så den kommer til å passe meg bra, sier spissen og legger til:

– Jeg vil krige, score mange mål for klubben og skape rom for andre. Jeg skal gi 100 prosent i hver eneste kamp, så jeg håper jeg skal gi et godt bidrag i høstsesongen.

Péter Kovács

Kovács kan få sin debut allerede mot Mjøndalen førstkommende søndag. Her er han i en duell mot Erik Midtgarden i eliteseriekampen mellom Strømsgodset og Mjøndalen i april.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– En rollemodell

37-åringen, som har fått draktnummer 28 i sin nye klubb, ønsker samtidig å takke for sin periode i Drammen.

– Strømsgodset er en fantastisk klubb og jeg trivdes veldig godt der, men jeg ville spille fotball og da var dette det beste alternativet.

Sportssjef Thomas Berntsen forteller at Sarpsborg 08 måtte kjempe mot flere andre klubber, blant annet i eliteserien, for å sikre seg underskriften til den høyreiste spissen.

– Det har vært noen utfordringer på veien, både med tanke på skadesituasjonen til Strømsgodset, og litt fordi det har vært andre klubber inne i bildet. Men Péter var tidlig tydelig på at han ønsket seg hit, noe vi er veldig fornøyd med. Han er en rollemodell og en merittert spiller, en profesjonell fotballspiller som går foran med gode holdninger, sier han.