Odins soldater i møte med politiet

To representanter fra Odins soldater møtte i går politiet i Fredrikstad. Det var gruppa selv som tok initiativet til møtet.

Odin sine soldatar oppstilte i Breigata i Stavanger, laurdag kveld

Odins soldater ville selv møte politiet i Fredrikstad. Her er gruppa avbildet i Stavanger.

Foto: Ingvald Nordmark / NRK

– Vi hadde et møte med representanter fra Odins soldater onsdag ettermiddag, etter at de selv hadde ytret ønske om det, forteller politistasjonssjef Trond Torp i Fredrikstad til NRK.no.

Gruppa Odins soldater, som allerede har begynt å patruljere gatene i flere norske byer på nattetid, har varslet at de vil etablere seg i Fredrikstad. Det er ikke politiet spesielt glade for.

– Under møtet fikk vi ingen klar bekreftelse på at de har tenkt å etablere seg i Fredrikstad denne helgen. Vi i politiet minnet dem på at privat rettshåndhevelse ikke er tillatt, fortsetter Torp.

Trond Torp, politistasjonssjef i Fredrikstad

Trond Torp, politistasjonssjef i Fredrikstad, sier byen allerede er trygg.

Foto: Heidi Gomnæs / NRK

Onsdag ettermiddag fortalte imidlertid talsmann for gruppa, Ronny Alte, at Odins soldater ville bli synlige i bybildet i Fredrikstad allerede førstkommende lørdag.

Tror ikke de gjør byen tryggere

Varslingen om at Odins soldater har planer om å etablere seg i Fredrikstad har fått en lunken mottakelse. Tidligere denne uken gikk ordfører Jon-Ivar Nygård ut og sa at gruppen rett og slett ikke var velkomne i byen.

Politiet forteller at det kom lite ut av møtet de hadde onsdag kveld, men at Odins soldater har fått beskjed om at det ikke er behov for deres tilstedeværelse i gatene.

– Vi er sikre på at de ikke gjør byen tryggere, og vi er redde for at det kan komme motreaksjoner, sier Trond Torp.

Har møtet endret din holdning til Odins soldater?

– Nei, vi har ikke behov for denne hjelpen. Fredrikstad er allerede en trygg by.

Trond Torp ønsker ikke å kommentere om de to representantene er kjenninger av politiet.

Talsmann for Odins soldater, Ronny Alte, har tidligere denne uken uttrykt at kritikerne mangler kunnskap om gruppen.

– Det er folk som prøver å knytte oss til høyreekstreme miljøer og politiske sider i landskapet, men det er feil. Vi er godt representert fra SV til demokratene. Vi bryr oss ikke om hvor folk kommer fra, vi ønsker trygge gater for alle, sa Ronny Alte til NRK på tirsdag.