Odd René jobber med Grammy-vinner

Den Grammy-vinnende produsenten QMillion Riddim mikser det nye albumet til Odd René Andersen fra Fredrikstad.

Den Grammy-vinnende produsenten QMillion Riddim mikser det nye albumet til Odd René Andersen fra Fredrikstad.

Andersen er i disse dager i USA på en 14 dagers turné med Kongelige norske marines musikkorps.

Men han benytter også muligheten til å jobbe videre med sin nye plate «Soul City».

Akkurat nå er han i Los Angeles der han samarbeider med QMillion Riddim, som senest i fjor fikk Grammy for årets R&B-album i USA med Robert Glasper Experiments album «Black Radio».

– Kontakten med QMillion Riddim ble opprettet via e-post og demotaper, og resulterte i umiddelbar dialog og positiv kontakt. Ved å bringe inn en mikser som har røtter både i den gamle, klassiske soultradisjonen, men som samtidig er veldig oppdatert på dagens R&B og svarte musikktradisjoner, har målet vårt vært å få tilført musikken en autentisitet og et oppdatert lydbilde, som gjør dette til noe mer enn nok en coverplate, sier bassist og medprodusent Rino Johannessen.

– Ekte soul!

Odd René Andersen

Odd René i studio i Halden.

Foto: My Motown

QMillion er oppvokst i Minneapolis, men har holdt til i Los Angeles de siste 20 årene.

Der har han jobbet med artister som Snoop Dogg, Billy Preston, Norah Jones, Common, Lupe Fiasco, Faith Evans, Macy Gray og Toni Braxton – og nå altså Odd René Andersen fra Fredrikstad.

– Dialogen har vært veldig god. Vi har funnet en retning og en samarbeidstone som begge parter er superhappy med.

Også QMillion selv virker å være strålende fornøyd med samarbeidet. I en videohilsen fra USA sier han:

– Vi er her i Los Angeles hvor vi legger den siste miksen på plata. Motown kommer til live. Jeg gleder meg til dere får fatt i dette prosjektet, dette er skikkelige greier, sier han.

Han har også lagt ut følgende melding på sin Twitter-profil.

Laster Twitter-innhold

Analog innspilling

Den nye plata kommer til å inneholde tre nye originallåter, og ellers klassiske soullåter som Odd René har hatt et forhold til hele livet.

– Vi har ikke hatt noe selskap eller kapital i ryggen, men har jobbet ut fra et ønske om å gjøre disse låtene så bra, personlig og ekte som mulig. Stikk i strid med den vanlige måten å spille inn plater på i dag, samlet vi et band med "ekte musikere" en hel uke i Athletic Sound studio i Halden med Kai Andersen som tekniker, sier Johannessen.

Andre musikere på plata er Børre Flyen (trommer), Frode Mangen (keybords), Børge Petersen-Øverleir (gitar), Jørgen Gjerde (trombone), Niklas Arnesen (korist) og Rino Johannessen (bass).

– Innspillingen har skjedd analogt, på en gammel 24 spors båndmaskin, og med både instrumenter, mikrofoner og annet utstyr som kan bidra til å gi det den autentiske klangen, sier Johannessen.

Planlagt utgivelse av albumet er våren 2015. Målet er likevel at publikum i Fredrikstad skal få en eksklusiv smakebit allerede på Andersens nye musikkshow «Soul City» i november i år.

Odd René Andersen

I studio i Halden. Bak fra venstre: Børre Flyen (trommer), Frode Mangen (keybords), Børge Petersen-Øverleir (gitar) og Rino Johannessen (bass). Foran: Tekniker Kai Andersen og Odd René Andersen.

Foto: My Motown