Nytt voldtektsforsøk i natt

Samme mann kan stå bak en voldtekt og to voldtektsforsøk i Oslo på få dager. I natt ble en kvinne forsøkt voldtatt på Grünerløkka.

Kriminalteknikere jobber på åstedet
Foto: Erik Engen / NRK

En 34 år gammel kvinne ble i tre-tiden i natt utsatt for et grovt voldtektsforsøk i Thorvald Meiers gate på Grünerløkka i Oslo. 

Også i helgen fikk politiet meldinger om en voldtekt og et voldtektsforsøk i byen.

Disse to sakene ble satt i sammenheng, men ifølge Laila Back, vaktleder ved kriminalvakta i Oslo, er det for tidlig å si om det er samme gjerningsmann som står bak voldtekstforsøket i natt.

- Det er vanskelig for meg å spekulere i, for vi har ikke oversikt her. Men jeg vil anta at sedlighetsavdelingen som skal etterforske dette vil gå igjennom sakene, sier Back til NRK Østlandssendingen.

Se video: Nytt voldtektsforsøk i Oslo

Kan være samme mann

Overgrepene i forrige uke skjedde begge natt til søndag på Grønland.

Voldtektsforsøket fant sted utendørs i Schweigaards gate ved 3.30-tiden. Offeret er rundt 20 år gammel.

Voldtekten av den andre kvinnen fant sted i Motzfeldts gate, bare en drøy time senere.

Ugjerningen skal ha skjedd i et gårdsrom, og mannen beskrives som rundt 170 centimeter høy og i alderen 25-30 år.

Hadde lang, svart frakk

De to ofrene beskriver gjerningsmannen som ikke etnisk norsk og forteller at han hadde på seg en lang, svart frakk med hette.

Beskrivelsene er så like at politiet mistenker at samme gjerningsmann står bak. Også voldtektsforsøket i natt skjedde i et gårdsrom, sier Laila back.

- Det er en ung kvinne som har blitt dratt inn i et portrom, der hun ble overfalt. Hun har fått lettere fysiske skader. Det har ikke blitt noe mer ut av det, men vi ser på dette som et voldtektsforsøk.

Sikrer spor på åstedet

- Når man blir overfalt på den måten, er det grovt, sier Back.

Nå er det altså opp til sedelighetsavsnittet å finne ut om det er samme gjerningsmann som står bak. I mellomtiden jobbes det med å sikre spor der voldtektsforsøket skjedde, forteller Back.

- Det er påvist hvor dette er, så vi skal prøve å sikre mulige funn der, sier Back.