Mann ble truet med kniv, slått og ranet

En mann ble natt til tirsdag ranet på Bjølsen i Oslo. Dette er det andre personranet i hovedstaden hittil denne måneden.

– Vi fikk en telefon rundt 04.10 om at en mann i begynnelsen av 30-årene var blitt utsatt for et ran. Mannen var på vei fra byen da han ble overfalt, sier operasjonsleder Sven Martin Ege i Oslo politidistrikt.

Ranet skjedde i Bjølsengata i nærheten av fornærmedes hjem.

– Tre østafrikanere truet vedkommende. Den ene tar opp en kniv, en annen slo fornærmede i hodet så han svimte av. De tok fra han alle verdisaker.

Har funnet mannens lommebok

Politiet var ved 4-tiden natt til tirsdag i gang med å søke etter de antatte ranerne.

– Vi hadde flere patruljer ute, blant annet en hundepatrulje. Vi søkte området, i bakgårder og i oppganger. Ingen er pågrepet, men vi fant mannens lommebok, sier Ege.

To av ranerne blir beskrevet som 180 centimeter høye, mens den tredje ifølge politiets beskrivelse er veldig lav.

– Det går bra med fornærmede. Han ble tilbudt å bli undersøkt på legevakten, men det trengte han ikke, sier Ege.

Ranet var det hittil andre denne måneden. Natt til søndag 1. desember ble en kvinne ranet i en oppgang til leiligheten sin i Drammensveien.

Nedgang i antall ran i november

Mandag uttalte politiet tilfredshet med at antall ran i Oslo har falt den siste måneden. I september og oktober ble det anmeldt 223 ran eller ransforsøk i hovedstaden.

I november ble det anmeldt 91 ran, en nedgang på 29 fra måneden før.

– Dette er en forsiktig, men veldig gledelig nedgang. Vi er imidlertid ikke helt fornøyd, og tallene skal ytterligere ned, sa visepolitimester Roger Andresen til NRK mandag.

Oslo-politiet satte i november i verk en rekke tiltak for å stanse de mange personranene.