Ti års kamp er over

Endelig kan musikk- og danseelvene ved St. Hallvard videregående skole synge og danse seg inn i det nye spesialbygget til 86 millioner kroner.

Danseelever ved St. Hallvard

Selv om det ikke har vært offisiell åpning ennå, er elevene godt i gang med å ta bygget i bruk.

Foto: Caroline Bækkelund Hauge / NRK

Musikkelevene i 1. klasse på St. Hallvard videregående skole i Lier sitter i en stor konsertsal og øver til vårkonsert. Bygget som de har ventet på og kjempet for i ti år står endelig ferdig. 2700 m² til 86 millioner kroner. Ikke rart at musikklærer Vidar Hellkås er fornøyd.

– Det er helt fantastisk å være her. Det er deilig å endelig ha et ordentlig sted å være. Akustikken i rommene er veldig bra.

Plass til utvikling

Mathilde Bendiksen Brattås er en av de 90 musikkelevene som går på skolen her. Hun synger, og spiller både fløyte og piano.

Sangelever St. Hallvard

Akustikken i øvingslokalene er spesialtilpasset.

Foto: Caroline Bækkelund Hauge / NRK

– Dette er helt fantastisk i forhold til det vi hadde. Her er det mye mer romslig, og alle har store, fine øvingsrom. Her har vi plass til å utvikle oss og komme videre med musikken.

Selv om det ikke har vært offisiell åpning ennå, er elevene godt i gang med å ta bygget i bruk. Avdelingsleder Ruth Ødegård viser rundt og forteller om en 10 år lang kamp for å få et spesialtilpasset bygg.

– Det er flott at vi har fått lokaler som er tilpasset programområdene musikk og dans. Nå er endelig alt på stell, og vi er veldig fornøyde.

Slipper å busse vekk elevene

Før måtte musikkelevene sitte i to sammenslåtte klasserom for å øve, mens danseelevene måtte busses til forskjellige treningssentre i nærheten. Den tid er forbi. Nå underviser danselærer Vibeke Støver elevene sine i to store dansesaler på over 200 m² med riktig gulv og store vinduer ut mot naturen i Lier.

Lærere ved St. Hallvard

Rektor Unni Aadalen og avdelingsleder Ruth Ødegård kan endelig trekke på smilebåndene.

Foto: Caroline Bækkelund Hauge / NRK


– Etter at vi i lang tid har farta fram og tilbake til forskjellige treningsstudioer, er dette en drøm. Vi har hele tiden sett fram til at bygget skulle bli ferdig.

– Hva er det som er spesielt med denne dansesalen?

– Det er oppbygde gulv, det er varme, det er lys. Det er helt utrolig. Du kan ikke ønske deg noe mer. Også hører vi sangelevene synge i gangene, vi hører musikk. Det viser jo bare at dette er et levende bygg.

Bygget gir motivasjon

Danseelever St. Hallvard

Dansesalen har oppbygde gulv, riktig varme og lys.

Foto: Caroline Bækkelund Hauge / NRK

2.-klassingene Camilla Hindborg og Stella Ekeberg Adalis strever med å få trinnene til å sitte. Men det nye skolebygget gir motivasjon.

– Jeg føler meg mye mer hjemme her. Det er liksom vårt. Vi er ikke lenger på besøk hos andre.

– Det kjennes deilig ut å danse her, jeg er veldig fornøyd.