Nygård mest populær i Fredrikstad

Arbeiderpartiets Jon-Ivar Nygård er den mest populære ordførerkandidaten i Fredrikstad, viser en meningsmåling.

Jon-Ivar Nygård

Jon-Ivar Nygård i Arbeiderpartiet er den mest populære ordførerkandidaten i Fredrikstad.

Foto: Einar Yohsuke Kosaka / NRK

En meningsmåling Sentio har utført viser at Jon-Ivar Nygård er den flest folk i Fredrikstad ønsker som ny ordfører i byen.

– Det ser vi på som veldig positivt. Nå ligger også Arbeiderpartiet som parti høyt på disse målingene, og vi tror at dette er et uttrykk for at det er ønske om et politisk skifte i Fredrikstad, sier Nygård til NRK.no.

45,6 prosent av de 500 spurte i undersøkelsen har svart at de ønsker Nygård – bare 12,1 prosent vil at dagens ordfører Eva Kristin Andersen skal bli sittende en ny periode.

22,7 prosent av deltakerne i meningsmålingen støtter Høyres ordførerkandidat Peter Kuran. Det betyr at Nygård har 10 prosent større oppslutning enn de to andre ordførerkandidatene til sammen.

– Flere lærere og sykehjem

Dersom Jon-Ivar Nygård velges til ny ordfører i Fredrikstad, varsler han at det er på tide å endre den politiske kursen i byen. Eldreomsorg og skole er to stikkord som står sterkt.

– Folk vil merke at det blir et politisk kursskifte i Fredrikstad, hvor vi kommer til å prioritere å bruke penger på de store oppgavene som eldreomsorg og skole, istedenfor å love skattekutt, sier Nygård.

– Det blir ikke sånn at verden forandrer seg over natten, men det kommer til å merkes ved at det blir flere lærere og at man får på plass et nytt sykehjem, som man har mislyktes med denne perioden, legger han til.

Andersen forberedt på kamp

Fremskrittspartiets ordførerkandidat, Eva Kristin Andersen ligger ikke bare langt bak Nygård på meningsmålingene. Hun ligger også langt bak sitt eget parti, som har oppslutning på 18,9 prosent.

Les også:

Andersen forbereder seg nå på en hard kamp om velgerne i Fredrikstad.

– Jeg må bare gjøre en kjempeinnsats den siste uken, for å få en større oppslutning for både partiet og for meg som ordførerkandidat.

– Det er nå også sånn at en meningsmåling er en meningsmåling, det gir noen signaler, men det avgjørende valget er ikke for den siste stemmen er talt.

(Artikkelen fortsetter under artikkelen)

Eva Kristin Andersen

Ordfører i Fredrikstad, Eva Kristin Andersen er forberedt på kamp de neste ukene.

– Veldig hyggelig resultat

Også Høyres Peter Kuran er forbedret på å utfordre Nygård om ordførerjobben.

– Jeg synes at det er et inspirerende og hyggelig resultat. Det betyr at jeg ligger i overkant av hva partiet Høyre hadde på målingene. Det er et godt utgangspunkt.

Les også:

Kuran er mest populær blant velgerne i aldersgruppa 30–39 år. Hver tredje velger i denne aldersgruppa ønsker Kuran som ordfører – det er tall som overrasker.

– Det er for så vidt litt nytt for meg, for tidligere målinger har vist at jeg stod sterkere i den yngre aldersgruppen. Men folk blir kanskje fort modne. Det er et veldig hyggelig resultat.

Peter Kuran

Høyres Peter Kuran synes at resultatene fra valgmålingen er hyggelig lesning.

Foto: Magnus Brenna-Lund